«

»

Print denne Indlæg

Sådan får du et perfekt smilende æg

Perfekt smilende æg

 

Sådan får du perfekt smilende æg hver gang. Kogetiden varierer dog lidt fra små til store æg.

Smilende æg bruges ofte til retter med hele æg.

Af Min Madopskrift

 

Ingredienser perfekt smilende æg
  • Æg
Fremgangsmåde smilende æg
  1. Tag en gryde og kom så meget koldt vand i, at det vil dække æggene ¾. Hvis du kommer mere vand i, vil æggene hoppe op og ned under kogningen. Derved er risikoen for at skallen sprænger, større.
  2. Kom så æggene i med en spiseske.
  3. Der skal ikke kommes salt i vandet. Tænd nu op på højeste blus og lad vandet koge op.
  4. Når vandet så småt koger, tager du tid.
  5. Sæt nu blusset ned på laveste punkt.
  6. Læg låg på.
  7. Små æg skal have ca. 5 minutter
  8. Mellemstore æg skal have ca. 6 minutter
  9. Store æg skal koges i ca. 7 minutter.
Se også blødkogt æg og hårdkogt æg

Tips til perfekt blødkogt æg

Kommer du ægget i når vandet koger, er der større sandsynlighed for, at flere af æggene vil sprænge.

Fakta om opskriften
Navn: Sådan får du et perfekt smilende æg

Af:

Kort beskrivelse: Sådan får du et perfekt smilende æg

Kategori: Æg og rogn

Billede af opskriften:
Sådan får du et perfekt smilende æg

Udgivet:

Forberedelsestid i minutter: 2 minutter

Bage/Koge/Stegetid: 5.7 minutter

Tid i alt: 7.9 minutter

Nutrition: 0, ikke oplyst

Antal: 1 æg

Alle Ingredienser til opskriften:
Æg


Fremgangsmåde:
Se fremgangsmåden i opskriften

Vurdering 5 stjerner
Vi har været 1 til at vurdere opskrift. Du kan give opskriften op til 5 stjerner.


Nutrition Info: Vi har ikke indtastet energifordeling i hver opskrift, da det ofte er misvisende. Du kan selv finde dem her: Find fødevaredata: DTU
FavoriteLoadingFøj opskrift til favoriter

Sådan får du et perfekt smilende æg blev sidst redigeret: januar 12th, 2016 af Bjørn Nielsen

Permanent link til denne artikel: http://minmadopskrift.dk/aeg-og-rogn/saadan-faar-du-et-perfekt-smilende-aeg.html

1 kommentar

  1. Jasmin

    Jeg kendte slet ikke smilende æg, de blev super gode, meget bedre end de hårdkogte.

    Hilsen
    Jasmin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *