Perfekt smilende æg
Antal: 4 personer
Af Min Madopskrift
Sådan får du perfekt smilende æg hver gang. Kogetiden varierer dog lidt fra små til store æg.
Smilende æg bruges ofte til retter med hele æg.
Ingredienser perfekt smilende æg
- Æg
Fremgangsmåde smilende æg
- Tag en gryde og kom så meget koldt vand i, at det vil dække æggene ¾. Hvis du kommer mere vand i, vil æggene hoppe op og ned under kogningen. Derved er risikoen for at skallen sprænger, større.
- Kom så æggene i med en spiseske.
- Der skal ikke kommes salt i vandet. Tænd nu op på højeste blus og lad vandet koge op.
- Når vandet så småt koger, tager du tid.
- Sæt nu blusset ned på laveste punkt.
- Læg låg på.
- Små æg skal have ca. 5 minutter
- Mellemstore æg skal have ca. 6 minutter
- Store æg skal koges i ca. 7 minutter.
Se også blødkogt æg og hårdkogt æg
Tips til perfekt blødkogt æg
- Kommer du ægget i når vandet koger, er der større sandsynlighed for, at flere af æggene vil sprænge.
Jasmin
Jeg kendte slet ikke smilende æg, de blev super gode, meget bedre end de hårdkogte.
Hilsen
Jasmin