«

»

Print denne Indlæg

Sådan får du perfekt hårdkogt æg

Perfekt hårdkogt æg

 

Et perfekt hårdkogt æg har en flot gul/orange blomme. Æg der er overkogte, har en grøn kant. Kogetiden varierer dog lidt fra små til store æg.

Hårdkogt æg bruges ofte som pålæg på rugbrød, hvor de er lagt i skiver og pyntet med mayonnaise, salt og peber. På smørrebrød, er der yderligere pyntet med rejer og kaviar.

Af Min Madopskrift

Ingredienser hårdkogt æg

  • Æg

Fremgangsmåde hårdkogt æg

  1. Tag en gryde og kom så meget koldt vand i, at det vil dække æggene ¾. Hvis du kommer mere vand i, vil æggene hoppe op og ned under kogningen. Derved er risikoen for at skallen sprænger, større.
  2. Kom så æggene i med en spiseske.
  3. Der skal ikke kommes salt i vandet. Tænd nu op på højeste blus og lad vandet koge op.
  4. Når vandet så småt koger, tager du tid.
  5. Sæt nu blusset ned på laveste punkt.
  6. Læg låg på.
  7. Små æg skal have ca. 7 minutter
  8. Mellemstore æg skal have ca. 8 minutter
  9. Store æg skal koges i ca. 9 minutter.
Se også smilende æg og blødkogt æg

Tips til perfekt hårdkogt æg

Kommer du ægget i når vandet koger, er der større sandsynlighed for, at flere af æggene vil sprænge.

Fakta om opskriften
Navn: Perfekt hårdkogt æg

Af:

Kort beskrivelse: Kog et Perfekt hårdkogt æg

Kategori: Æg og rogn

Billede af opskriften:
Perfekt hårdkogt æg

Udgivet:

Forberedelsestid i minutter: 2 minutter

Bage/Koge/Stegetid: 7.9 minutter

Tid i alt: 9.11 minutter

Nutrition: 0, ikke oplyst

Antal: 1 æg

Alle Ingredienser til opskriften: Æg

Fremgangsmåde:
Se fremgangsmåden i opskriften

Vurdering 5 stjerner
Vi har været 1 til at vurdere opskrift. Du kan give opskriften op til 5 stjerner.


Nutrition Info: Vi har ikke indtastet energifordeling i hver opskrift, da det ofte er misvisende. Du kan selv finde dem her: Find fødevaredata: DTU
FavoriteLoadingFøj opskrift til favoriter

Sådan får du perfekt hårdkogt æg blev sidst redigeret: januar 12th, 2016 af Bjørn Nielsen

Permanent link til denne artikel: http://minmadopskrift.dk/aeg-og-rogn/saadan-faar-du-perfekt-haardkogt-aeg.html

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *