«

»

Print denne Indlæg

Dyrk i potter og baljer

Dyrk krydderurter og træer i potter og baljer

Af Min Madopskrift

 

Det er forår og sommer, men du har ikke rigtigt fået brugt dine krydderurter, da du måske helt har glemt du havde dem.

Purløg og timian er gemt væk bagerst i haven, ikke ligefrem den bedste måde, at have sine krydderurter stående.

Få endnu glæde af dine krydderurter og frugter ved at placere dem tæt på huset og køkkenet. Dyrk krydderurter og træer i potter og baljer det er nemt og høsten er fantastik.

Det er faktisk utroligt hvad man kan plante i krukker og det er nemt at passe. Plant nemt store baljer og potter til med krydderurter, grøntsager og frugttræer, hvis bare de får masser af vand og gødning, så bliver høsten faktisk meget bedre, end hvis de var plantet i haven.

Har du et syd og sydvest vendt have, er dine muligheder endnu større.

Tænk at kunne byde sine gæster en lækker fersken eller en håndfuld lækre jordbær lige ude på terrassen.

Det er aldrig for sent at komme i gang med at anrette med krukker og baljer. Begynd med et par enkelte og udvid så hver sæson indtil du har de krydderurter og træer som du vil have.

Hos Min Madopskrift, har vi anrettet vores terrasse med sydfrugter og sydlandske krydderurter. Men en terrasse med de nordiske krydderurter og frugter kunne være spændende.

Hvad kan plantes i potter og baljer?

Det er som sådan kun fantasien som sætter grænsen, men næsten alt kan plantes. Selv store træer fungerer fint i store baljer. Faktisk bliver frugten ofte bedre, da man har mulighed for at vende baljen, så frugten for sol på begge sidder og modner bedre.

Alle former for salat er fantastisk at dyrke i baljer, da man nemmere undgår snegle, og salaten tørrer heller ikke ud og bliver bitter. Gulerødder bliver bare lange og helt lige, da jorden jo er helt porøs.

Krydderurter kan plantes i potter, og står de foran køkkenet, vil de blive flittigt brugt. Mynte, timian, basilikum og rosmarin er ”must have” i potter eller i et krydderurt bed.

Træer som blommer, ferskner, nektariner, abrikos, æbler, pærer, kirsebær, vild kastanje, bøgetræ kan sagtens gro i baljer og bliver de formet rigtigt, vil de pryde enhver terrasse eller have.

Prøv selv at eksperimentere, men husk at blomster, krydderurter og træer i krukker og baljer kræver vand hver dag, og gødning engang i mellem.

Sygdomme og insektangreb mindskes meget ved at dyrke i baljer og potter. Men solsorten skal nok finde og spise jordbærrene alligevel, men så har man mulighed for at lægge net over baljen eller krukken, hvis man ikke vil dele.

Min Madopskrift ønsker god fornøjelse med anretningen af krydderurter og træer i krukker og baljer.

 

 

Summary
Article Name
Dyrk i potter og baljer
Author
Description
Dyrk krydderurter og træer i potter og baljer
FavoriteLoadingFøj opskrift til favoriter

Dyrk i potter og baljer blev sidst redigeret: september 19th, 2013 af Bjørn Nielsen

Permanent link til denne artikel: http://minmadopskrift.dk/artikler/dyrk-potter-og-baljer.html

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *