«

»

Print denne Indlæg

Lakseruller og tunmousse ruller

Lakseruller og tunmousse ruller med fyld

Af Min Madopskrift

 

Står du og mangler en lækker forret eller bare en lille snack til gæsterne inden maden er klar?

Som noget nyt her på min madopskrift, har vi fundet et forslag til, hvordan du kan forkæle dine gæster enten med de kendte lakseruller eller med de nye og delikate tunmousse ruller!

Lakseruller og tunmousse ruller er det perfekte valg, hvis ønskes, at der lægges en lille “bund” inden spisningen.

Fedtfattige versioner findes i hvert indlæg nederst.

Velbekomme og god fornøjelse med opskrifterne

Julie Fie – Madskribent på Min Madopskrift

Lakseruller

De fleste kender de små og lækre lakseruller hvor pandekagen er smurt med flødeost eller dilddressing og toppet med laks og eventuelt en smule salat.

Disse er fantastiske som lille snack inden maden serveres og kan bruges i alle anledninger.

Opskrift til 8 personer – serveringsforslag 1

Det skal du bruge:

Tortilla pandekager (2 – 3 stk.)

  • 100 gram Flødeost (Philadelphias eller bare en almindelig flødeost naturel kan også bruges)

* Hvis dild dressing ønskes blandes ½ dusk frisk dild sammen med flødeosten

  • Laks – røget laks i skiver (ca. 300 g)
  • Salat – icebergsalat/rucolasalat alt efter hvad man bedst kan lide
  • Evt. et par skiver agurk

* OBS!:

Hvis man ønsker en fedtfattig og lidt mere sund version af lakserullen kan man anvende flødeost med lav fedt procent og fuldkorns pandekager! Smager også rigtig lækkert og man kan hvis selskabet er blandet, både servere en sund fedtfattig version og en lidt mere fed version, så der er lidt til enhver smag. 

Fremgangsmåden:

Smør flødeosten ud på hvedetortillaen og læg lakseskiverne i et lag ovenpå flødeosten.

Tykkelsen på lagene kan afhænge alt efter eget ønske. Hernæst fordeles rucolasalat og icebergsalat ovenpå laksen og tortillaen rulles sammen.

Pak den ind i film og læg den i køleskabet i ca. 1 time før servering.

Ved servering:

Skær lakserullen i 1½ til 2 cm tykke skiver og anret på et stort fad evt. sammen med nogle små eller store tigerrejer som pynt.

Rullerne kan også pyntes med lidt agurk eller avokado, som sættes i en tandstik og stikkes ned i toppen af rullen. På den måde er det en lækker snack hvor folk lige kan tage fat i tandstikken og snuppe den med hånden.

Er det til en forret anrettes et par lakseskiver på en lille tallerken sammen med rejerne. Brød og smør kan serveres hertil!

Opskrift til 8 personer – serveringsforslag 2

I dette serveringsforslag bruges laksen i stedet for tortilla pandekagen. Her er det laksen som rulles ind i fyldet og ikke pandekagen.

Det skal du bruge:

  • 300 gram røget laks i skiver
  • 100 gram flødeost naturel
  • ½ dusk dild
  • Lidt citronsaft
  • Salt og peber

* OBS!:

Hvis man ønsker en fedtfattig og lidt mere sund version af lakserullen kan man anvende flødeost og med lav fedt procent.

Fremgangsmåden:

Tag 2 store skiver laks og kom dem sammen med flødeost og dild i en foodprocessor eller en blender. Herefter blendes ingredienserne sammen til det er en ensartet masse – salt, peber og lidt citron tilsættes inden ingredienserne blendes sammen.

De resterende laksestykker fordeles på et stykke husholdningsfilm, så de lige lapper over hinanden. Herefter smøres de sammenblendede ingredienser ud på laksestykkerne (Lagets tykkelse afhænger af eget ønske). Når massen er fordelt på laksen rulles det hele sammen som man ville have rullet den, hvis det havde været en pandekage.

Rullen pakkes ind i film og lægges i Køleskabet – gerne en time før servering.

Ved servering:

Skær lakserullen i 1½ til 2 cm tykke skiver og anret på et stort fad evt. sammen med nogle små eller store tigerrejer som pynt. Rullerne kan også pyntes med lidt agurk/avocado som sættes i en tandstik og stikkes ned i toppen af rullen. På den måde er det en lækker snack hvor folk lige kan tage fat i tandstikker og snuppe den med hånden.

Er det til en forret anrettes et par lakseskiver ovenpå et salatblad på en lille tallerken. Hertil pyntes med lidt rejer og avocado. Brød og smør kan serveres hertil!

* NYHED

Tunmousse ruller

Her på min madopskrift har vi forsøgt os med noget helt nyt og spændende nemlig; Tunmousse ruller!

Tunmousse ruller er samme princip som lakseruller bare med tunmousse i stedet for laks. Disse er perfekte til selskaber, hvor ikke alle er vilde med laks eller til selskaber hvor man bare gerne vil have lidt variation – lakseruller kan hurtigt blive tunge i længden.

Derfor er tunmousse rullerne perfekte og servere sammen med lakserullerne så der kommer lidt variation i retten.

Som de fleste nok ved, er tunmousse lidt fedt pga. dens ingredienser, så derfor har vi her på min madopskrift valgt at give 2 forslag til hvordan tunmoussen til rullerne (eller bare tun mousse generelt) kan laves.

Den ene er den “originale fede” tunmousse mens den anden er en fedtfattig version.

Tunmousse ruller – Den “originale klassiske opskrift” 

Til Ca. 8 personer 
* Tun moussen skal laves dagen før og stilles i køleskabet!

Det skal du bruge:

  • Tortilla pandekager (2 – 3 stk.)
  • 2 små dåser tun
  • 200 gram blødt smør
  • 1 dl. Cremefraiche
  • 2 spiseske mayonnaise
  • Citronsaft efter behov
  • Salt og peber
  • Salat – icebergsalat/rucolasalat alt efter behov
  • Evt. et par skiver agurk

Tip:

Målene på ingredienserne er kun vejledende. Jeg råder til at man smager moussen til når alle ingredienser er kommet i. Så får man også moussen præcis som man ønsker mht. smagen. Det er nemlig meget forskelligt hvor fed og krydret man lige ønsker den. Så et tip er, at man smager moussen til, når den er lavet og evt. tilsætter lidt mere af de ingredienser man ønsker.

* OBS!

Tun på dåse kan både være i olie/vand. Dette afhænger af hvor sundt det skal være. Vi anbefaler tun i vand her på min madopskrift.

Fremgangsmåden:

Tunmoussen laves først, da den skal stå i køleskabet ca. et døgn før servering.
Først hældes vandet eller olien fra tunen og indholdet kommes i en skål. Her findeles tunen med en gaffel til det er næsten helt skilt fra hinanden. Smørret tilsættes og mikses sammen med tunen til der ikke længere er klumper i. Når tun og smør er blandet godt sammen tilsættes cremefraiche og mayonnaise. Når alt dette er rørt godt sammen smages moussen til med citron, salt og peber. Herefter stilles tun moussen i køleskabet til næste dag.

Tilberedning:

Smør tunmoussen ud på hvedetortillaen. Lagets tykkelse kan afhænge alt efter eget ønske. Hernæst fordeles rucolasalat eller icebergsalat ovenpå tunmoussen og tortillaen rulles sammen. Pak den ind i film og læg den i køleskabet i ca. 1 time før servering.

Ved servering:

Skær tunmousse rullen i 1½ cm til 2 cm tykke skiver og anret på et stort fad evt. sammen med nogle små eller store tigerrejer som pynt. Rullerne kan også pyntes med lidt agurk/avokado som sættes i en tandstik og stikkes ned i toppen af rullen. På den måde er det en lækker snack hvor folk lige kan tage fat i tandstikkene og snuppe den med hånden ligesom med lakserullerne.

Er det til en forret anrettes et par tunmousseruller på en lille tallerken sammen med evt. nogle rejer. Brød og smør kan serveres hertil!

Tunmousse ruller – “Den fedtfattige”

Til Ca. 8 personer 
* Tunmoussen skal laves dagen før og stilles i køleskabet!

De fleste opskrifter på tunmousse indeholder ofte rigeligt med fedt i form af smør og/eller fed cremefraiche. Men dette behøver nødvendigvis ikke at betyde at du ikke kan spise en lækker tunmousse pga. fedtindholdet.

Her på min madopskrift har vi nemlig fremtryllet en let og sund tunmousse så dig der gerne vil spare på fedtet også kan få en lækker snack. I denne opskrift har vi skåret kraftig ned på fedtet men stadig beholdt den gode smag!

Det skal du bruge:

  • Fuldkorns tortilla pandekager (2 – 3 stk.)
  • 2 bøtter tun – i vand
  • 1 dl. Cremefraiche (med lav fedtprocent)/skyr naturel
  • (2 spiseske mayonnaise – light) – Kan udelades hvis man ønsker endnu mindre fedt
  • Citronsaft efter behov
  • Salt og peber
  • Salat – icebergsalat/rucolasalat alt efter behov
  • Rød peberfrugt
  • Løg
  • Evt. et par skiver agurk

Fremgangsmåden:

Tunmoussen laves først da den skal stå i køleskabet ca. et døgn før servering.
Først hakkes rød peber og løg i små tern. Herefter hældes vandet fra tunen og indholdet kommes i en skål. Her findeles tunen med en gaffel til det er næsten helt skilt fra hinanden. Cremefraiche og evt. mayonnaise tilsættes og røres godt sammen. Når dette er mikset godt sammen tilsættes løg og rød peber og massen røres igen godt sammen. Til sidst smages tunmoussen til med citron, salt og peber. Tun moussen stilles i køleskabet til næste dag.

Tilberedning:

Smør tunmoussen ud på hvedetortillaen. Lagets tykkelse kan afhænge alt efter eget ønske. Hernæst fordeles rucolasalat eller icebergsalat ovenpå tunmoussen og tortillaen rulles sammen. Pak den ind i film og læg den i køleskabet i ca. 1 time før servering.

Ved servering:

Skær tunmousse rullen i 1½ til 2 cm tykke skiver og anret dem på et stort fad evt. sammen med nogle små eller store tigerrejer som pynt.

Rullerne kan også pyntes med lidt agurk/avokado som sættes i en tandstik og stikkes ned i toppen af rullen. På den måde er det en lækker snack hvor folk lige kan tage fat i tandstikker og snuppe den med hånden ligesom med lakserullerne.

Er det til en forret anrettes et par tunmousse ruller på en lille tallerken sammen med evt. nogle rejer.

Groft/fuldkornsbrød kan serveres hertil!

 

Summary
Recipe Name
Lakseruller og tunmousseruller
Published On
Preparation Time
Total Time
FavoriteLoadingFøj opskrift til favoriter

Lakseruller og tunmousse ruller blev sidst redigeret: juli 16th, 2014 af Julie Fie

Permanent link til denne artikel: http://minmadopskrift.dk/artikler/lakseruller-og-tunmousse-ruller.html

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *