«

»

Print denne Indlæg

Apfelstrudel af færdig filodej

Apfelstrudel

Giver to ruller apfelstrudel

 

Apfelstrudel  er en virkelig dejlig dessert. Vi har ikke rosiner i vores Apfelstrudel, men det kan du nemt tilsætte.  Du kan godt lave din egen dej til apfelstrudel, men det er noget nemmere at købe en færdig dej. Fordelen ved at lave dejen selv er, at der kan du få den konsistens og smag du ønsker. Men filodej er et rigtig godt alternativ.

 

Af Min Madopskrift

Ingredienser Apfelstrudel af færdig filodej

Fyld

  • 1 kg. æbler
  • 100 gram smør
  • 100 gram fint sigtet rasp
  • 100 gram sukker
  • 50 gram mandler
  • Revet skal af økologisk citron
  • 1 tsk. stødt kanel.
  • 100 gram blødt smør
  • evt. 25 til 50 gram rosiner

Pynt

  • Flormelis

Fremgangsmåde

  1. Blød smørret op i en kasserolle
  2. Hæld raspen i og rist den forsigtigt
  3. Sættes til afkøling
  4. Kog vand op i en gryde og kom mandler i et minut eller til skallen løsner sig
  5. Fjern skallen
  6. Hak mandlerne groft
  7. Skræl æblerne
  8. Fjern kernehus
  9. Skær æbler i tynde skiver
  10. Bland ristet rasp, grofthakkede mandler, æbler, sukker, citronskal og kanel i en skål
  11. Smør en bradepande
  12. Gør et viskestykke vådt og vrid så meget vand ud som muligt
  13. Læg viskestykket på bordet således at viskestykket hænger lidt ud over bordkanten
  14. Tag en filodej og rul den ud
  15. Læg en udrullet dej på viskestykket, så kanten af dejen når til bordkanten
  16. Pensle lidt smeltet smør på dejen
  17. Læg en udrullet dej ovenpå den første
  18. Og gentag at pensle med smeltet smør
  19. Kom en lang bane fyld på dejen ved den bagerste kant men ikke helt ud i siderne
  20. Rul dejen sammen ved hjælp af viskestykket
  21. Når fyldet er rullet ind i dejen bukkes sidekanterne indover
  22. Rul videre helt til bordkanten
  23. Dejrullen er nu lukket i begge ender
  24. Hold bradepanden hen til bordkanten og rul videre med viskestykket, således at dejrullen forsigtigt kommer ned i bradepanden
  25. Rul den, så endekanten af dejen vender nedad og placer den, så der er plads til den næste rulle
  26. Smør rullen ind med smeltet smør
  27. Gentag med næste rulle
  28. Forvarm ovnen til 200 grader C. alm. ovn.
  29. Bages nederst i ovnen, i ca. 10 minutter,  og derefter ved 140 grader C. alm. ovn til Apfelstrudel er lysebrun og gennembagt (ca. 25 minutter).
  30. Sæt på rist til afkølling
  31. Strø flormelis gennem en sigte over Apfelstrudel

Servering

Spises lun med lidt vanilje creme fraise eller vaniljeis til.

Kan også spises kold.

Skæres i passende skiver.

Prøv også æbletærte med creme

Tips til Apfelstrudel

Du kan evt. tilsætte rosiner, til den ene rulle og udelade ved den anden, da rosiner er noget mange ikke kan lide i kager og desserter.

Apfelstrudel serveres typisk kold til kaffe eller te og med en god vaniljeis til

TRYK PÅ + for al Info om opskrift >>>
Fakta om opskriften
Navn: Apfelstrudel af færdig filodej

Af:

Kort beskrivelse: Apfelstrudel af færdig filodej

Kategori: Bagværk og Bageri

Billede af opskriften:
Apfelstrudel af færdig filodej

Udgivet:

Forberedelsestid i minutter: 10 minutter

Bage/Koge/Stegetid: 25 minutter

Tid i alt: 35 minutter

Nutrition: 0, se info

Antal: Giver to ruller apfelstrudel

Alle Ingredienser til opskriften:
1 kg. æbler
100 g. smør
100 g. fint sigtet rasp
100 g. sukker
50 g. mandler
revet skal af 1 citron
1 tsk. stødt kanel
100 g. blødt smør
Flormelis
Rosiner


Fremgangsmåde:
Se fremgangsmåden i opskriften

Vurdering 5 stjerner
4 til at vurdere opskrift. Du kan give opskriften op til 5 stjerner.


Nutrition Info: Vi har ikke indtastet energifordeling i hver opskrift, da det ofte er misvisende. Du kan selv finde dem her: Find fødevaredata: DTU
FavoriteLoadingFøj opskrift til favoriter

Apfelstrudel af færdig filodej blev sidst redigeret: november 15th, 2016 af Bjørn Nielsen

Permanent link til denne artikel: http://minmadopskrift.dk/bagvaerk-og-bageri/apfelstrudel-af-faerdig-filodej.html

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *