«

»

Print denne Indlæg

Banankage

Banankage med vanilje

Giver en lille banankage.

Denne banankage er efter klassisk opskrift og er et sikkert hit, hvis man ønsker en kage, som de fleste kan lide. Bananer som skal bruges til banankagen skal være godt modne, men ikke med pletter, da smagen så kan blive forkert og kraftig.

Af min madopskrift

Ingredienser Banankage:

  • 3 æg
  • 150 g sukker
  • 2 tsk. vaniljesukker eller en hel stang
  • 125 g hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 100 g smør
  • 2 mosede små bananer eller 1 stor

Pynt:

100 g smeltet overtrækschokolade

Eller glasur af flormelis og vand. ( billede)

Det er ikke nødvendigt at bruge glasur på denne kage. Banankagen kan serveres som den er, direkte fra ovnen.

Bagetid: Ca. 35 min. ved 200°.

Efter ca. en halv time, stikkes der en strikkepind ind i kagen, for at se om kagen er færdig.

Fremgangsmåde Banankage:

Smelt smørret og køl det ned. Æg, sukker og vaniljesukker piskes til en luftig æggesnaps. Mel og bagepulver røres sammen og vendes forsigtigt i dejen, sammen med det smeltede smør.
Vend og rør nu forsigtigt de mosede bananer i.

Hæld dejen i en smurt høj form, (f.eks. en rugbrødsform) ikke bradepande og bag kagen nederst i ovnen. Lægges på en bagerist og afkøler. Når kagen er kølet ned, fordeles overtrækschokoladen på kagen.

Tip:
Ønskes større portioner, bages kagen i en bradepande.
Vaniljeis er perfekt til banankage. Tilbyd et stort stykke vaniljeis og et lille stykke banankage til dessert eller som tilbehør til aftenkaffen.

 

Summary
Recipe Name
Banankage
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
FavoriteLoadingFøj opskrift til favoriter

Banankage blev sidst redigeret: april 19th, 2016 af Bjørn Nielsen

Permanent link til denne artikel: http://minmadopskrift.dk/bagvaerk-og-bageri/banankage.html

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *