«

»

Print denne Indlæg

Brunsviger Fynsk

Brunsviger fynsk og lækker

Giver en stor bradepande

Af min madopskrift

Opskrift på en stor bradepande brunsviger som er perfekt som fødselsdags brunsviger.

Lav gerne hjemmelavede boller til.

Se også opskrift på Danmarks bedst boller.

Brunsviger er velsmagende fynsk specialitet. Den er nem at lave, men kan give problemer.

  • Det er især bunden som bliver uensartet og høj.
  • Fyldet kan blive for stift.

Vigtigt!

Brug ikke hele dejen, hvis der ønskes en brunsviger som ikke skal være høj.

En ægte fynsk brunsviger smager og dufter af blød gærdej med brun farin

Her er opskriften på den klassiske brunsviger.

Ingredienser:

  • 1/4 l. sødmælk
  • 50 g. gær
  • 100 g. blødt smør
  • 2 spsk. sukker
  • 1 tsk. salt
  • 1 knivspids kardemomme
  • 4 stk. æg
  • 650 g. hvedemel
  • Smør til at smøge bradepanden / formen med.

Fyld:

  • 200 g farin
  • 200 g smør

Fremgangsmåde dej:

Varm mælken op og tilsæt så gær, æg, mælk, sukker, kardemomme, salt & det meste af melet.

Æltes grundigt (f. eks i en røremaskine). Tilsæt smør og yderliggere mel hvis det er nødvendigt.

Ælt indtil dejen er glat og smidig og blød.

En bradepande smøres med smør og dejen rulles nu ensartet ud i bradepanden.

Dejen hæver nu ti minutter, eller imens fyldet forberedes. Hvis dejen hæver for længe, risikerer man, at bunden bliver for høj og med huller.

Fyld:

Smør og farin røres sammen i en skål. Må ikke varmes op, så ødelægges massen, og fyldet bliver stift efter bagning.

Fordel massen på dejen. Tryk dybe huller ned i dejen, således at fyldet flyder ned i fordybningerne. Dej med fyld hæver yderliggere 10 minutter og bages efterfølgende ved 200 grader i ca. 25- 30 minutter. Efterhævning kan udelades, så bliver dejen ikke så høj.

Bemærk at bagetiden kan varigere ved andet valg af form osv.

Tips:

Dejen kan formes som en kagemand i en bradepande.  Tilbered og bag som anvist. Når kagen, er afkølet, kan den pyntes med slik og flag.

Fryse egnet. Kom i fryseren lige efter bagningen. Tag ud af fryseren og lun i ovnen – som nybagt!

Brug ikke hele dejen, hvis der ønskes en brunsviger som ikke skal være høj.

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Brunsviger Fynsk
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)
FavoriteLoadingFøj opskrift til favoriter

Brunsviger Fynsk blev sidst redigeret: november 7th, 2014 af Bjørn Nielsen

Permanent link til denne artikel: http://minmadopskrift.dk/bagvaerk-og-bageri/brunsviger-fynsk.html

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *