«

»

Print denne Indlæg

Citronkage med citronglasur

Citronkage

Af min madopskrift

 

Citronkageer en slags sandkageog en rigtig kaffe og the kage. Lækker og nem kagemed en frisk smag af citron. Den kan saegtens holde sig et par dage i en lukket brødkasse.

Ingredienser dej:

125 g blødt smør
225 g sukker
3 æg
200 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
Skallen fra 1 økologisk citron (Kan reduceres til 3/4, hvis der ikke ønskes en kraftig citronsmag)
1 1⁄4 dl mælk

Ingredienser glasur:

1 økologisk citron (Kan reduceres til halvdelen, hvis der ikke ønskes en kraftig citronsmag)
300 g flormelis
Evt. kogende vand

Fremgangsmåde:

Pisk smør, sukker og æg sammen til en slags æggesnaps. Tilsæt mel og bagepulver i dejen. Tilsæt fintrevet citronskal og mælk i dejen, mens der piskes kraftigt, og indtil den har en ensartet og cremet konsistens.

Hæld derefter dejen i en smurt almindelig springform, og bag kagen i ca. 60 minutter. Lad kagen køle helt af, før du tager den ud af springformen og pynter den med glasur.

Ovnen sættes på 150 grader.

Glasur:

Rør flormelis sammen med fintrevet citronskal og saften fra citron.

Tilsæt evt. lidt kogende vand.

Pynt kagen med et tykt lag glasur

Bemærk venligst
Husk at bruge økologiske citroner, da skallen indgår i opskriften.

 

 

FavoriteLoadingFøj opskrift til favoriter

Citronkage med citronglasur blev sidst redigeret: april 25th, 2013 af Bjørn Nielsen

Permanent link til denne artikel: http://minmadopskrift.dk/bagvaerk-og-bageri/citronkage-med-citronglasur.html

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *