«

»

Print denne Indlæg

Citronmåne klassisk opskrift

Citronmåne

Giver 2 citronhalvmåner

 

Af Min Madopskrift

Her er opskriften på den klassiske citronmåne eller citron halvmåne. Jo mere citronskal og citronsaft du kommer i dejen og glasuren, jo mere intens bliver smagen af citron.

Ingredienser Citronmåne 
  • 2 æg
  • 175 g. flormelis
  • Økologisk citron
  • 1 dl. kærnemælk
  • ½ dl. smeltet smør
  • 1 spsk. revet citronskal
  • 150 g. mel
  • 50 g. majsstivelse
  • ½ tsk. natron
Ingredienser Glasur

175 g. flormelis

2 spsk. citronsaft

1 spsk. revet citronskal

Fremgangsmåde Citronmåne 
  1. Tag et piskeris og en stor skål
  2. Kom æg og flormelis i skålen og pisk det til en luftig æggesnaps
  3. skyld den økologiske citron og dup den tør
  4. Riv skallen fint
  5. Tag en ny skål og kom kærnemælk, smør og citronskal op i skålen og rør det godt sammen.
  6. Kom det op i æggesnapsen mens du pisker
  7. Gør skålen ren og kom majsstivelse, mel og natron i skålen.
  8. Bland det godt sammen
  9. Kom det hele op i skålen med æggesnapsen
  10. Kom dejen i en smurt eller springform med bagepapir
  11. Bag kagen ved 175 grader i ca. 40 min eller indtil kagen er gylden og gennembagt
  12. Sæt til afkøling
  13. Tag en skål og kom flormelis i skålen. Hold lidt tilbage i tilfælde at glasuren bliver for tynd
  14. Rør flormelis, citronsaft og citronskal godt sammen
  15. Hæld glasuren over kagen, når den er helt afkølet ellers glider glasuren af
Prøv også vaniljesandkage

 

Tips til Citronmåne anrettet på tallerken

Smagen af citron er kraftigere når kagen har stået nogle timer

TRYK PÅ + for al Info om opskrift >>>
Fakta om opskriften
Navn: Citronmåne klassisk opskrift

Af:

Kort beskrivelse: Citronmåne klassisk opskrift

Kategori: Bagværk

Billede af opskriften:
Citronmåne klassisk opskrift

Udgivet:
Forberedelsestid i minutter: 10 minutter

Bage/Koge/Stegetid: 40 minutter

Tid i alt: 50 minutter

Nutrition: 0, se info

Antal: Giver en kage i springform

Alle Ingredienser til opskriften:
2 æg
1 stk. økologisk citron
350 g. flormelis
1 dl. kærnemælk
½ dl. smeltet smør
1 spsk. revet citronskal
150 g. mel
50 g. majsstivelse
½ tsk. natron


Fremgangsmåde:
Se fremgangsmåden i opskriften

Nutrition Info: Vi har ikke indtastet energifordeling i hver opskrift, da det ofte er misvisende. Du kan selv finde dem her: Find fødevaredata: DTU
FavoriteLoadingFøj opskrift til favoriter

Citronmåne klassisk opskrift blev sidst redigeret: august 9th, 2017 af Bjørn Nielsen

Permanent link til denne artikel: http://minmadopskrift.dk/bagvaerk-og-bageri/citronmaane-klassisk-opskrift.html

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *