«

»

Print denne Indlæg

Daimkage med Daimglasur

Klassisk Daimkage med Daimglasur og kaffe

Af Min Madopskrift

Giver 1 bradepande på ca. 40 x 30 cm

 

Daimkage er en meget blød, svampet og lækker kage.

Ingredienser Daimkage med Daimglasur:

  • 700 gram almindelig sukker
  • 50 gram flourmelis
  • 6 stk. økologiske æg Str. L.
  • 450 gram flydende margarine (f.eks. Becel)
  • 675 gram alm. Hvedemel
  • 6 spsk. god kakao
  • 6 tsk. vanillesukker
  • 6 tsk. Bagepulver
  • 6 dl. Økologisk sødmælk

Glasur daimkage:                                

  • 350 gram flormelis
  • 6 spsk. blandingssmør (F.eks. Kærgården)
  • 6 spsk. stærk Kaffe (F.eks. Cafe Noir)

Pynt:

2 knuste Daimbar

Fremgangsmåde Daimkage med Daimglasur:

Kom sukker, flormelis og æg i en stor skål og pisk det til en æggesnaps. Pisk grundigt og i lang tid, vi vil have sukkeret helt opløst, og det kan godt tage 10 minutter. Denne proces er meget vigtig.

Kom margarinen i og pisk det med.

Bland mel, kakaopulver, vaniliesukker og bagepulver grundigt sammen.

Kom mælk i og pisk imens.

Kom nu dejen op i en bradepande på ca. 40 x 30 cm eller mere. Jo større, jo lavere kage.

Sættes midt i en forvarmet ovn på ca. 175 grader i cirka 34 minutter. Jo mindre form, jo længere bagetid.

Stik en strikkepind igennem kagen, og se om der hænger dej ved. Gør der det, forlænges bagetiden.

Derefter sættes kagen til nedkøling. Når kagen er kølet ned laves glasuren.

Fremgangsmåde glasur:

Bland flormelis, den ene knuste Daim, smeltet blandingssmør og stærk kaffe.

Smør det over kagen.

Drys den anden knuste Daim ovenpå kagen.

Server eller gem kagen.

Tips

Daimkage med Daimglasur, kan holde sig frisk et par dage.

Kagen kan fryses ned.

Kom evt. lidt kakao i glasuren

FavoriteLoadingFøj opskrift til favoriter

Daimkage med Daimglasur blev sidst redigeret: juni 6th, 2014 af Bjørn Nielsen

Permanent link til denne artikel: http://minmadopskrift.dk/bagvaerk-og-bageri/daimkage-med-daimglasur.html

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *