«

»

Print denne Indlæg

Fastelavnsboller klassisk opskrift

Fastelavnsboller med creme og syltetøj

Af Min Madopskrift

Kilde og billeder: Ulla M. Bendtsen

 

Fastelavnsboller er en gammel tradition, som stadig bages meget i februar.

Ingredienser fastelavnsboller:

  • 2 spsk. håndvarmt vand
  • 25 g. gær
  • 1 dl mælk
  • 1 stk. æg
  • 100 g. blød margarine eller smør
  • 2 spsk. sukker
  • 1 tsk. kardemomme
  • 250 g. mel (4 dl)

Fyld til fastelavnsboller:

  • Creme, æblemos eller syltetøj

Fremgangsmåde fastelavnsboller:

Udrør gøren i vandet. Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt dejen godt igennem.

Lad dejen hæve tildækket en time.

Rul en pølse af dejen. Del derefter dejen i 12 stykker.

Form de 12 stykker til små boller og sæt dem derefter på en plade med bagepapir på.

Tryk alle boller flade og form et stort rundt hul i midten.

Bollerne skal nu hæve igen ca. 15 min. Jo længere, jo luftigere bliver de.

Form igen hullerne og fyld kagecreme, æblemos eller syltetøj i midten af hver bolle.

Smør med æg og bag ca. 20 min. ved 220 grader.

Pynt med glasur.

Glasur til fastelavnsboller:

  • Flormelis
  • Kogt vand 

Fremgangsmåde glasur:

Rør 75 g flormelis ud med 1 spsk. kogt vand.

 

Summary
Recipe Name
Fastelavnsboller klassisk opskrift
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
FavoriteLoadingFøj opskrift til favoriter

Fastelavnsboller klassisk opskrift blev sidst redigeret: november 8th, 2013 af Bjørn Nielsen

Permanent link til denne artikel: http://minmadopskrift.dk/bagvaerk-og-bageri/fastelavnsboller-klassisk-opskrift.html

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *