«

»

Print denne Indlæg

Foccacia brød med rosmarin

Opskrift på Foccacia brød med rosmarin

Giver 1 brød

 

Jeg står altid med det samme problem – der kommer gæster, jeg har styr på forret, hovedret og dessert – men tilbehøret – åh nej …

Synes altid det er så svært med tilbehør. Skal det være hvidt brød, groft brød – ja eller måske hvidløgsbrød? … og det ender altid med jeg serverer det samme kedelige ciabatta flutes fra fakta og så med en klar smør til – kedeligt? Ja tak.

Derfor har jeg nu lavet en opskrift på det lækreste foccacia brød med rosmarin som helt sikkert vil falde i gæsternes smag. Det er mættende, fyldt med smag og så kan det serveres både med og uden smør til – glæd dig!

Endelig fik mine gæster noget lidt mere lækkert og smage end det ”traditionelle” fakta flutes J

Af Julie Fie – Min Madopskrift

Det skal du bruge:

Til dejen:

  • 50 g gær
  • 1 l lunkent vand
  • 300 g ølandshvede, fin
  • 1 kg italiensk hvedemel, tipo 00
  • 2½ spsk. flagesalt

Til topping:

  • 1 dl god olivenolie
  • 3 stk. Rosmarinstilke
  • 1½ spsk. flagesalt – smager rigtig lækkert og komme på J

Derudover skal du bruge:

1 bageform/dyb bradepande på 30 x 40 x 6 cm

Bagespray eller smags neutral olie 

Fremgangsmåden:
  1. Smuldr først gæren ud i røremaskinens skål.
  2. Tilsæt herefter de øvrige ingredienser og ælt focaccia dejen i lavt gear i 25 minutter.

    OBS! – Den lange æltetid er vigtig, for det sikrer en elastisk dej.

  3. Sluk nu for røremaskinen og tag dejkrogen af.
  4. Lad dejen hvile utildækket, mens den stadig er i røreskålen i 30 minutter.
  5. Smør den dybe bageform jævnt med bagespray eller smags neutral olie.
  6. Hæld forsigtigt den hævede foccacia dej ud i den smurte form, og lad den igen hæve utildækket i yderligere 30 minutter.
  7. Når dejen er hævet, fordeles olivenolien ud over dejens overflade.
  8. Drys flagesalt (hvis du har valgt og tage  det med) og plukket rosmarin ud over olien.
  9. Tryk roligt dybe huller ned i dejen med fingrene med gode mellemrum.
  10. Sæt foccacia brødet ind i en 230° forvarmet ovn, og smid lynhurtig ½ dl koldt vand ind i ovnens bund – luk straks ovnlågen igen.
  11. Bag brødet, til det er godt gyldent, ca. 35 minutter, afhængigt af ovnen. Lad dit focaccia afkøle let på en bagerist.
  12. Og du kan allerede dufte hvordan det kommer til og smage – perfecto!

TIP: foccacia brøddet kan sagtens fryses ned – altid rart og have lidt ekstra liggende til uventede gæster eller en travl dag hvor nået gerne må gå lidt stærkt J (det har aldrig skadet og være lidt forberedt/på forkant med tingene) J

Velbekomme og rigtig god fornøjelse J

Mange hilsner

Julie Fie Geisle

Madskribent på Minmadopskrift.

OBS!

* Har du spørgsmål, ris/ros eller bare gode råd til opskriften, er du velkommen til at sende mig en mail på; Juliefiegeisle@hotmail.com ELLERS må du også meget gerne give en kommentar til opskriften i kommentarfeltet under opskriften. Det ville vi sætte stor pris på – man kan jo altid blive bedre 🙂

** Kunne du derudover tænke dig at være en del af Min Madopskrift og har du selv nogle lækre opskrifter m.m. du gerne vil dele med os og andre her på siden? Så opret dig en bruger her på Min Madopskrift, og vær med til at dele dine gode idéer, opskrifter, ris/ros m.m. med os og andre brugere. Det er hyggeligt og sjovt og så får man på den måde også en masse ny inspiration og viden til madlavningen.

Vi ses!

Fakta om opskriften
Navn: Foccacia brød med rosmarin

Af:

Kort beskrivelse: Opskrift på Foccacia brød med rosmarin

Kategori: Bagværk og Bageri

Billede af opskriften:
Foccacia brød med rosmarin

Udgivet:

Forberedelsestid i minutter: 10 minutter

Bage/Koge/Stegetid: 35 minutter

Tid i alt: 45 minutter

Nutrition: 0, se info

Antal: 1 brød

Alle Ingredienser til opskriften:
50 g gær
1 l lunkent vand
300 g ølandshvede
fin
1 kg italiensk hvedemel
tipo 00
2½ spsk. flagesalt
1 dl god olivenolie
3 stk. Rosmarinstilke
1½ spsk flagesalt
1 bageform/dyb bradepande på 30 x 40 x 6 cm
Bagespray eller smags neutral olie


Fremgangsmåde:
Se fremgangsmåden i opskriften

Vurdering 5 stjerner
Vi har været 1 til at vurdere opskrift. Du kan give opskriften op til 5 stjerner.


Nutrition Info: Vi har ikke indtastet energifordeling i hver opskrift, da det ofte er misvisende. Du kan selv finde dem her: Find fødevaredata: DTU
FavoriteLoadingFøj opskrift til favoriter

Foccacia brød med rosmarin blev sidst redigeret: marts 4th, 2016 af Julie Fie

Permanent link til denne artikel: http://minmadopskrift.dk/bagvaerk-og-bageri/foccacia-broed-med-rosmarin.html

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *