«

»

Print denne Indlæg

Langtidshævede koldhævede boller

Koldhævede boller

 

Langtidshævede koldhævede boller er rigtig nemme at lave og rigtig gode at lave en søndag morgen. Tag evt. skålen ud af køleskabet en time før du skal bruge dejen, så den bliver lidt lunere og dermed nemmere at arbejde med.

 

Af Min Madopskrift

Ingredienser koldhævede boller
  • 3 dl vand
  • 25 g gær
  • 200 g yoghurt naturel
  • 2 spsk. smør, blødt
  • 1 tsk. salt
  • 1 spsk. honning
  • 400 g hvedemel
  • 1 æg (til pensling)

Drys

Du kan komme birkes, solsikkefrø og lign. på bollerne inden de skal i ovnen.

Fremgangsmåde koldhævede boller
  1. Kom gæren i en lille skål og rør den ud i fingervamt vand.
  2. Sæt til side.
  3. Tag en ny skål og rør salt, honning, smør, vand og yoghurt sammen.
  4. Hæld gærblandingen i skålen og rør det hele sammen.
  5. Rør nu hvedemelet i og rør rundt indtil du har en god lidt klistret dej.
  6. Er dejen for tør, kommes mere vand i.
  7. Er dejen for våd, kommes mere mel i.
  8. Tag noget film og kom over skålen og sæt dejen køleskabet til næste dag.
  9. Næste dag tager du en bageplade og smører ind i margarine eller kommer bagepapir på.
  10. Form bollerne som hvis du lavede frikadeller. Dvs. dyp skeen i vand en hver gang du former en bolle i hånden.
  11. Kom bollerne på bagepladen.
  12. Pisk ægget sammen.
  13. Pensl alle bollerne.
  14. Drys nu birkes eller lign. over eller lad dem være som de er.
  15. Tag et fugtigt klæde og kom over bollerne.
  16. Lad dem (Få varmen) hæve under klædet i ca. 30 minutter.
  17. Pensl de koldhævede boller med sammenpisket æg
  18. Bag de koldhævede boller ved 220 grader i ca. 15 minutter midt i ovnen.
  19. Lad bollerne køle af på en rist.
Prøv også Danmarks bedste boller

Servering

Spises lune med smør, syltetøj eller pålæg på.

Tips til Langtidshævede koldhævede boller

Du kan udskifte vand med mælk og yoghurt naturel med anden surmælk

FavoriteLoadingFøj opskrift til favoriter

Langtidshævede koldhævede boller blev sidst redigeret: september 13th, 2016 af Bjørn Nielsen

Permanent link til denne artikel: http://minmadopskrift.dk/bagvaerk-og-bageri/langtidshaevede-koldhaevede-boller.html

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *