«

»

Print denne Indlæg

Myslibrød med kerner, nødder og frugt

Myslibrød med kerner

Giver 2 to myslibrød

 

Myslibrød med kerner er sundt og ligger godt i maven. Du kan evt. tilsætte en færdig mysliblanding eller bruge vores foreslåede ingredienser i en kombination.

Af Min Madopskrift

Ingredienser Myslibrød med kerner:
  • 125 g økologsik grovvalsede havregryn
  • 150 gram tørret frugtmix med tranebær
  • 5 tørrede abrikoser, grofthakkede
  • 1 spsk. honning
  • 1 spsk. smør
  • 2 tsk. salt
  • 4 dl vand, kogende
  • 3 dl vand, håndvarmt
  • 50 g gær
  • 4 tørrede figner, grofthakkede
  • 50 g hasselnødder, grofthakkede
  • 50 g mandler, hakkede
  • 100 g græskarkerner
  • 100 g valnødder
  • 200 g rugmel, groft
  • Ca. 150 g hvedemel
Fremgangsmåde Myslibrød med nødder og kerner:

Kog vandet. Tag en meget stor skål og kom havregryn, abrikoser, tørret frugtmix, honning og smør op i en skål.

Hæld det kogende vand over blandingen, og rør rundt. Sæt det til afkøling med et viskestykke over.

Rør gæren ud i håndvarmt vand, og tilsæt det til havregrynsblandingen, når gæren bruser.

Tilsæt figner, hasselnødder, mandler, valnødder, halvdelen af græskarkernerne, salt og rugmelet, til blandingen og rør godt rundt.

Nu tilsætter du hvedemel lidt efter lidt, indtil dejen har den rette konsistens.

Dejen sættes lunt til hævning, i cirka ½ time under et fugtigt viskestykke.

Rul dejen forsigtigt ud. Del dejen i to dele, som formes til to brød uden at blive æltet.

Hæld nu resten af græskarkernerne ud på køkkenbordet, og rul dejene i kernerne så de fordeles på toppen.

Læg dejene i smurte forme, og lad dem efterhæve, i cirka 1 time.

Brød:

Bag brødene i cirka 45 minutter først i 15 minutter ved 200 grader og resten af tiden ved 175 grader.

Tag dem ud af formene og lad dem afkøle på risten.

Efter ca. 20 minutter, er brødene klar til at spise.

Prøv også vores grahamsboller

Tips til Myslibrød med nødder og kerner

Du kan komme fiber i og erstatte lidt af melet.

Summary
recipe image
Recipe Name
Myslibrød med kerner:
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
FavoriteLoadingFøj opskrift til favoriter

Myslibrød med kerner, nødder og frugt blev sidst redigeret: september 4th, 2014 af Bjørn Nielsen

Permanent link til denne artikel: http://minmadopskrift.dk/bagvaerk-og-bageri/myslibroed-med-kerner-noedder-og-frugt.html

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *