«

»

Print denne Indlæg

Snobrød klassisk opskrift

Snobrød klassisk opskrift til børn

Snobrød til 6 børn

 

Alle børn og voksne kender snobrød og de fleste har prøvet at lave snobrød over bål. Opskriften på snobrød er ganske simpel.

 

Af Min Madopskrift

Ingredienser Snobrød klassisk opskrift:

  • 625 gr. alm. hvedemel
  • 2 dl. mælk
  • 2 dl vand
  • 1 tsk. salt
  • 25 gr. Gær
  • 1 spsk. sukker

Tilbehør:

  • Sirup og brun farin
  • Strikkepind

Fremgangsmåde Snobrød klassisk opskrift:

Tag en stor skål. Rør gæren ud i vandet. Bland resten af ingredienserne sammen og ælt dejen godt.

Tilsæt evt. mere mel, da dejen ikke må være for flydende, men dog så tynd, at man kan sno dejen om en pind.

Kom dejen op i skålen og kom et fugtigt viskestykke over. Sæt dejen til hævning en time et lunt sted.

Find de pinde, der skal bruges til at vikle dejen omkring. Evt. tørre grene fra hassel.

Tænd bålet op.

Nu vikles dejen et par gange rundt om spidsen på pinden.

Bag snobrød over gløderne og de små flammer fra bålet. Pas på med ikke at komme for tæt på gløderne, så snobrødet bliver mørt og bagt yderst, men ikke bliver det inderst.

Når snobrødet er gyldent udenpå og lyder hult når man banker på det, er det måske færdigt.

Tag nu en strikkepind og stik den ind i snobrødet. Hænger der dej ved, er snobrødet ikke færdigt.

Dyp nu det færdige snobrød ned i blandingen med sirup og brun farin.

Velbekomme

 

Du har måske også lyst til at prøve Danmarks bedste boller

 

Tips til Snobrød klassisk opskrift

Du kan komme små pølser ind i snobrødet, så det bliver som små pølsehorn. Så er tilbehøret remoulade og ketchup og sukkeret udelades.

Jordbær marmelade er også godt tilbehør.

 

Summary
Recipe Name
Snobrød klassisk opskrift
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
FavoriteLoadingFøj opskrift til favoriter

Snobrød klassisk opskrift blev sidst redigeret: juni 27th, 2014 af Bjørn Nielsen

Permanent link til denne artikel: http://minmadopskrift.dk/bagvaerk-og-bageri/snobroed-klassisk-opskrift.html

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *