«

»

Print denne Indlæg

Verdens bedste brød – grydebrød med kærnemælk

Verdens bedste brød 

Giver et stort brød

 

Dette brød kaldes verdens bedste brød på grund af den sprøde krumme krumme, bløde kerne og skønne smag. Kærnemælken giver den ekstra smag så brødet bevarer den gode smag, selv efter et par dage i brødskabet.

Af min madopskrift

Ingredienser Grydebrød i römertopf
  • 650 gram hvedemel
  • 5 ¼ dl kærnemælk
  • 1 spsk. smør, blødt (kan udelades)
  • 2 tsk. havsalt eller alm salt
  • Gær på størrelse med en ært
  • Olie eller smør til at smøre fadet med
Fremgangsmåde Grydebrød i römertopf
  1. Hæld fingervarmt vand op i en skål. Rør gæren ud i vandet så det er jævnt fordelt. Lad det stå 5 min. Så det kan blive aktivt.
  2. Bland mel, blødt smør og salt ned i vandet, og rør sammen med hænderne eller brug en røremaskine.
  3. Dejen skal bare røres godt sammen indtil blandingen er jævn og tynd.
  4. Lad det hæve lunt og tildækket med et fugtigt viskestykke i 12 timer.
  5. Når det er hævet færdigt er dejen fyldt med store bobler.
  6. Hæld dejen ud på et bord der er drysset med mel.
  7. Nu skal dejen lægges sammen i tre dele.
  8. Rul den forsigtigt lidt frem og tilbage så du får en pølse og fold så den ene ende 1/3 del ind over brødet. Fold det næste stykke ind til midten og til sidst foldes den helt ned til den anden ende.
  9. Vend brødet og gentag processen.
  10. Alternativt, hælder du bare det hele op i et smurt fad, det giver også et flot resultat.
  11. Læg dejen i et smurt fad med et fugtigt viskestykke over. Dejen hæver nu i 2 timer.
  12. Forvarm ovnen op til 250 grader alm. varme og sæt gryden ind “uden låg” i ovnen. Her skal den stå og varme op i ca. 20 minutter.
  13. Når dejen er hævet færdig vendes den forsigtigt over i den varme gryde, så bunden bliver toppen. Dejen skal kun fylde gryden halvt op, da den hæver.
  14. Låget sættes på, og det sættes ind i ovnen.
  15. Bag i ca. 30 minutter ved 250 grader med låg.
  16. Efter 30 minutter tager du låget af og bager brødet i yderligere 15 minutter ved 225 grader uden låg.
  17. Lad brødet køle af på en rist i ca. 10 minutter inden servering.
Prøv også verdens bedste brød i romertopf

 

Tips til verdens bedste brød – grydebrød med kærnemælk

  • Du kan udskifte kærnemælk med andet surmælkprodukt
FavoriteLoadingFøj opskrift til favoriter

Verdens bedste brød – grydebrød med kærnemælk blev sidst redigeret: september 10th, 2016 af Bjørn Nielsen

Permanent link til denne artikel: http://minmadopskrift.dk/bagvaerk-og-bageri/verdens-bedste-broed-grydebroed-med-kaernemaelk.html

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *