«

»

Print denne Indlæg

Omelet åben

Omelet åben med lækkert fyld

Af min Madopskrift

 

Til to personer. Tidsforbrug ca. 20-30 min

 

Omelet åben, er en omelet, som kan være stegt på begge sider eller kun stegt på den ene side. Åben omelet er som navnet siger, ikke lukket sammen.

Forskellen på almindelig omelet og åben omelet er:

En klassisk omelet er med fyld indeni, mens en åben omelet er med fyld ovenpå, (f.eks. tomat, bacon og purløg). Bemærk den flotte farve på omeletten, som skyldes de økologiske æg.

Ingredienser omelet åben:

  • 4 økologiske æg (Skal være økologisk pga. smagen og farven)
  • 4 spsk. vand
  • Lidt gourmet salt
  • Friskkværnet peber
  • 2 spsk. smør

Forslag til fyld i omelet: åben

  • Små pølser
  • Purløg
  • Friske krydderurter, f.eks. timian, estragon, oregano, mm.
  • Bacon
  • Tomat
  • Agurk
  • Rød peber
  • Ristede champignoner
  • Andet personligt fyld

Pynt:

Krydderurter f.eks. purløg hakket i små stykker. 

Fremgangsmåde omelet åben:

Æggene piskes med en gaffel sammen med vand, salt og peber, til alt er pisket sammen.

Tag en stor stegepande og skru godt op for varmen. Smelt rigeligt smør på panden. Hæld æggemassen på og rør rundt til den begynder at stivne. Dæmp varmen lidt. Sørg for at der er rigeligt smør på hele panden. Løsgør omeletten langs kanten. Ryst panden lidt frem og tilbage, så omeletten glider på panden. Når omeletten har fået farve, skal den vendes.

Metoder til at “vende” en omelet eller æggekage.

  1. Dette gøres nemt i luften med et ”snuptag” ligesom at vende en pandekage.
  2. En anden metode er: Tag et stort grydelåg og forsigtigt lade omeletten glide over på grydelåget, og derefter med en hurtig hånd, ligger man låget på panden, og omeletten er vendt.
  3. Prøv at vende omeletten med en eller to brede paletknive.
  4. Tag en stegepande mere, (som er forvarmet på et andet blus) og læg den nye stegepande med bunden i vejet over panden med omeletten, og derefter med en hurtig hånd, vend de to stegepander, og wupti, omeletten er vendt.

Omeletten anrettes på en tallerken, med et stykke rugbrød nederst, så omeletten og derpå lægges fyldet.

Se evt. billeder.

Krydr med salt og peber og pynt med hakket purløg eller andre krydderurter.

 

 

 

 

 

 

 

FavoriteLoadingFøj opskrift til favoriter

Omelet åben blev sidst redigeret: maj 15th, 2013 af Bjørn Nielsen

Permanent link til denne artikel: http://minmadopskrift.dk/brunch/omelet-aaben.html

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *