«

»

Print denne Indlæg

Omelet Klassisk

 

Omelet

Af min madopskrift

Til  to personer. Tidsforbrug ca. 20- 30 min

 

Er i familie med æggekage. Forskellen på æggekage og omelet er,  at en omelet kun er delvis stegt og lagt sammen.

En omelet er med fyld indeni, mens en æggekage er med fyld ovenpå, (tomat, bacon og purløg)

En æggekage er med en smule mel i, diverse fyld og gennemstegt under låg, og ofte vendt, så den bliver brunet på begge sider.

Ingredienser Omelet:

  • 4 økologiske æg (Skal være økologisk pga. smagen)
  • 4 spsk. vand
  • Lidt gourmet salt
  • Friskkværnet peber
  • 2 spsk. smør

Fyld:

  • revet ost
  • små pølser
  • purløg
  • bacon
  • tomat
  • agurk
  • ristede champignoner
  • andet personligt fyld

Fremgangsmåde:

Æggene piskes med en gaffel sammen med vand, salt og peber. Tag en stegepande og skru godt op for varmen. Smelt rigeligt smør på panden. Lad det bruse af, og hæld æggemassen på og rør rundt til den begynder at stivne. Dæmp varmen lidt. Sørg for at der er rigeligt smør på hele panden. Løsgør omeletten langs kanten. Ryst panden lidt frem og tilbage, så omeletten glider på panden.

Lad forsigtigt halvdelen af omeletten glide over på fadet/tallerkenen. Tilsæt nu fyldet.

Fyldet bestemmer man selv, kan være vores forslag eller være kogte/smørdampede grøntsager.

Herefter foldes den anden halvdel af omeletten over fyldet ved hjælp af en paletkniv

 

 

FavoriteLoadingFøj opskrift til favoriter

Omelet Klassisk blev sidst redigeret: maj 15th, 2013 af Bjørn Nielsen

Permanent link til denne artikel: http://minmadopskrift.dk/brunch/omelet-klassisk.html

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *