«

»

Print denne Indlæg

Bananmuffins med chokolade og citron

Bananmuffins med chokolade og vanilje

Af Min Madopskrift

Antal ca. 12 stk.

 

 

Bananmuffins med chokolade og vanilje, er en dejlig lidt svampet kage. Økologisk citron, giver et fantastisk samspil med banan. Prøv det endelig næste gang der skal bages muffins.

Ingredienser:

  • 125 gram farin
  • 1 dl. rapsolie
  • 2 æg
  • 2 store modne bananer eller 4 små
  • 125 gram mørk chokolade
  • 175 gram hvedemel
  • 2 tsk. vaniljesukker eller 1 hel vaniljestang
  • 1 tsk. bagepulver
  • Knivspids salt
  • Saften af en halv citron
  • Citronskal revet fra en halv citron eller 1 hel (Jo mere citronskal, jo mere smag af citron)

Tilbehør:

Muffinsform til 12 stk. muffins

Cremefraiche med vanilje

 

Fremgangsmåde:

Kom farin og olie en skål og pisk det sammen. Derefter tilsættes æggene et af gangen. Der piskes indtil æggemassen er blevet cremet og lysegul. Kom saften fra citronen i. Citron smager skønt til Bananmuffins med chokolade og vanilje, og giver muffin en dejlig citronsmag. Kommes der også revet citronskal i, kommes den i nu.

Skræl og mos bananerne med en gaffel eller kom dem i en frysepose, og mos dem med hænderne.

Vend mosen op i æggemassen og fordel det med en det ene af de to piskeris fra piskeren.

Nu skal chokoladen hakkes groft. Hold hånden op foran kniven mens dette gøres, så chokoladestykkerne ikke flyver rundt.

Vend chokoladen i, på samme måde som bananerne.

Hvedemel, vanilje, bagepulver og salt sigtes sammen i en stor skål.

Kom det op i æggemassen, mens der røres konstant med en stor ske.

Smør muffinsformen.

Den ensartede dej, fordeles i muffinsformene. Fyld dejen ca. ¾ op til kanten.

Bag dem nu ved 200 grader,  i ca. 15 til 20 minutter eller indtil de er bagte. Tjek med en strikkepind om de er færdige. Hænger der dej ved, skal de have længere tid.

Server Bananmuffins med chokolade og vanilje når de er kølet lidt ned.

Tilbyd evt. cremefraiche rørt op med vanilje til.

 

Tips til Bananmuffins med chokolade og vanilje

Citron kan udelades.

Bruges der økologisk citron, kan der kommes lidt revet citronskal med op i dejen.

Revet citronskal fremhæver smagen af citron, på en yderst elegant måde i muffins med banan.

 

Summary
Recipe Name
Bananmuffins med chokolade
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
FavoriteLoadingFøj opskrift til favoriter

Bananmuffins med chokolade og citron blev sidst redigeret: maj 19th, 2014 af Bjørn Nielsen

Permanent link til denne artikel: http://minmadopskrift.dk/cupcakes-og-muffins/bananmuffins-med-chokolade-og-citron.html

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *