«

»

Print denne Indlæg

Hjerter i flødesauce med kartoffelmos

Hjerter i flødesauce

Til 4 personer.

 

Hjerter i flødesauce med kartoffelmos, dansk klassisk ret.

Ingredienser hjerter i flødesauce:

2 – 3 svin eller kalvehjerter
25 g smør til bruning
Stor håndfuld persille
1/2 l vand eller bouillon
1 løg
2 Laurbærblade
¼ l piskefløde
Citronsaft
Havsalt
Peber

Fremgangsmåde:

Skær svinehjerterne op. Fjern det grove, så der kun er fine stykker og skyl dem grundigt fri for blod. Tør dem af.

Skyl og rens persille grundigt for jord, skidt og visne blade. Pil løget, og hak det fint.

Fyld hjerterne op med persille, løg og krydr med salt og peber. Gem lidt persille og løg.

Luk hjerterne med kødnåle eller bind dem med madlavningsgarn.

Brun hjerterne i lidt smør i en stor gryde, og kom lidt persillen og resten af løget ned til hjerterne. Krydr med salt og peber. Kom vand eller bouillon på, samt laurbærblade.

Dæmp varmen.

Læg låg på gryden så det slutter næsten tæt, og lad hjerterne simre ved svag varme i ca. 1 1/2 til 2 timer.

Vend hjerterne ind imellem.

Hjerterne skal være helt møre, og der skal være skysauce tilbage omkring dem.

Tag hjerterne op, og skum urenheder væk. Hæld fløde i gryden, og kog skyen indtil konsistensen er cremet.

Smag til med citronsaft, salt og peber. Fjern kødnåle/madlavningsgarn.

Vend hjerterne i saucen.

Hak resten af persillen. Anret hjerterne i flødesaucen med persilledrys i en skål eller i gryden.

Tilbehør:

Kartoffelmos og kogte grøntsager

 

FavoriteLoadingFøj opskrift til favoriter

Hjerter i flødesauce med kartoffelmos blev sidst redigeret: august 30th, 2013 af Bjørn Nielsen

Permanent link til denne artikel: http://minmadopskrift.dk/dansk-mad/hjerter-i-floedesauce-med-kartoffelmos.html

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *