«

»

Print denne Indlæg

Mørbradbøffer med brun sauce og bløde løg

Mørbradbøffer med brun sauce 

Til 3 personer

 

Mørbradbøffer med brun sauce og bløde løg er Dansk mad når det er bedst. Du får en fantastisk lækker brun sauce og dejlige møre bøffer som kan måle sig med det bedste oksekød.

Af Min Madopskrift

Ingredienser
  • 1 afpudset svinemørbrad, ca. 500 g
  • salt og peber
  • 2 løg
  • Flydende Becel
  • 1½ dl fløde 38 %
  • 1 spsk. mel og 1 dl. mælk = saucejævner
  • vand
  • evt. kulør
Tilbehør
  • 1 kg kartofler
  • Dampede grøntsager
Fremgangsmåde
  1. Afpuds svinemørbrad for uønskede sener.
  2. Tag en spækbræt og skær mørbrad i Ca. 3 cm tykke bøffer.
  3. Stil dem på højkant og bank dem let flade med en kødhammer.
  4. Krydr med salt og peber.
  5. Skær løgene i halve ringe.
  6. Varm lidt fedtstof op på en pande og steg løgene til de har fået lidt farve.
  7. Tilsæt en halv dl. vand, krydr med lidt salt, og lad løgene simre, til alt vandet er opsuget.
  8. Tag løgene af panden og hold dem lune.
  9. Kom fedtstof på panden.
  10. Brun bøfferne 1 minut på hver side.
  11. Skru ned til middel varme og steg bøfferne 3-4 minutter på hver side, eller til de er gennemstegte.
  12. Tag bøfferne af panden og hold dem varme under folie.
  13. Hæld fløde på panden.
  14. Lav saucejævner ved at komme 1 spsk. mel og 1 dl. mælk i en meljævner og ryst blandingen sammen.
  15. Varm fløden op og jævn med saucejævner.
  16. Smag saucen til med salt og peber.
  17. Tilsæt evt. kulør.
  18. Tilsæt bøffer til saucen og lun det op.
  19. Kog kartofler møre og damp grøntsager.

Servering

Anret tallerken med bøffer med løg ovenpå, kartofler, og dampede grøntsager.

Tips til Mørbradbøffer med brun sauce

Du kan tilsætte lidt bouillon til saucen, hvis du ønsker kraftigere sauce.

FavoriteLoadingFøj opskrift til favoriter

Mørbradbøffer med brun sauce og bløde løg blev sidst redigeret: september 13th, 2016 af Bjørn Nielsen

Permanent link til denne artikel: http://minmadopskrift.dk/dansk-mad/moerbradboeffer-med-brun-sauce-og-bloede-loeg.html

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *