«

»

Print denne Indlæg

Æble-marcipankage med Vanilje cremefraiche

Æblekage med marcipan

Af min madopskrift

 

Æble-marcipankage er mere tør en almindelig æblekage, da det er en “rigtig” kage. Æble-marcipankage er særdeles velegnet som skærekage, og er en meget god kage at servere for sine gæster.

Meget velsmagende æblekage med marcipan og lækker vanilje cremefraiche.

Ingredienser Æble-marcipankage:

  • 3 æg
  • 200 g. Sukker
  • 125 g. reven marcipan
  • Korn fra 1 vaniljestang
  • Reven skal af en økologisk citron
  • 200 g. blødt smør
  • 250 g. Mel
  • 2 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. kardemomme (kan udelades)
  • 1/2 tsk. salt
  • 6 æbler
  • 50 g. smuttede og hakkede mandler
  • 50 g. hakkede hasselnødder
  • 2 tsk. kanelsukker

Drys:

  • 25 g mandler til drys.

Fremgangsmåde Æble-marcipankage:

Bland alle ingredienserne undtagen æbler sammen til en dej.

Vask æbler, fjern kernehus og skær i både.

Bred halvdelen af dejen ud i en smurt springform eller højt tærtefad, og fordel æblebåde ovenpå, og sørg for at æblebåde kommer godt ud i siderne. Drys med kanelsukker. Læg resten af dejen ovenpå. Læg 25 g. hakkede mandler på toppen og drys kanelsukker på.

Bages i ovn ca. 45 min. ved 170 g.

Vanilje cremefraiche:

  • 1 spsk. sukker
  • ½ stk. vaniljestang
  • 3 dl. cremefraiche

Fremgangsmåde Vanilje cremefraiche:

Vaniljestangen flækkes på den lange led og vaniljekornene skrabes ud med en lille kniv.
Vaniljekorn og sukker mases sammen på bordet med en bredbladet kniv, således, at vaniljekornene skilles ad.

Vanilje sukker og cremefraiche røres godt sammen og serveres kold til den lune Æble-marcipankage.

 

Summary
Recipe Name
Æble-marcipankage med Vanilje cremefraiche
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
FavoriteLoadingFøj opskrift til favoriter

Æble-marcipankage med Vanilje cremefraiche blev sidst redigeret: juli 6th, 2014 af Bjørn Nielsen

Permanent link til denne artikel: http://minmadopskrift.dk/dessert/aeble-marcipankage-med-vanilje-cremefraiche.html

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *