«

»

Print denne Indlæg

Æbletærte med creme og bund af mørdej

Æbletærte med creme og kanel

Af Min Madopskrift

 

Æbletærten er lavet med en hjemmelavet mørdejsbund som vi har bagt inden vi kommer fyldet på.  Denne æbletærte er en af vores bedste opskrifter, som vi anbefaler alle der kan lide bagt æbletærte, til at lave. Æbletærten har en utrolig lækker sprød mørdejsbund hvorpå der er lagt cremefyld med æbler og kanel. Vi har forbagt mørdejsbunden, så bunden ikke bliver klæg.

Ingredienser mørdejsbund:

  • 150 g mel
  • 100 g smør
  • 1 tsk. reven citronskal
  • 50 g flormelis
  • 1 æggeblomme
  • 1 spsk. fløde

Fremgangsmåde mørdejsbund:

Findel smørret i melet med en paletkniv. Smuldr det til sidst mellem fingrene, til det danner en lidt grynet masse.

Tilsæt reven citronskal, sigtet flormelis, æggeblomme og fløde og bland alt ind i dejen med paletkniven.

Ælt dejen hurtigt og læg den koldt 1 time.

Udrul dejen på et melet bord, ikke for tyndt.

Beklæd en smurt tærteform med dejen. Lad dejen stå 1 cm over kanten. Prik bunden med en gaffel. Sæt formen i køleskabet en time. Bag tærtebunden på ovnristen midt i ovnen ved 200 grader i ca. 20 – 25 min.

Lad den køle af.

Ingredienser creme:

  • 3 æggeblommer
  • 1-2 spsk. sukker
  • 1 spsk. maizenamel
  • Korn fra en vaniljestang
  • 2 dl fløde

Fremgangsmåde creme:

Pisk æggeblommer med sukker sammen i en gryde. Flæk vaniljen, skrab kornene ud i fløden og kog det op.

Pisk nu lidt af den kogende fløde i æggemassen og hæld så æggemassen op i resten af den kogende fløde.

Pisk cremen godt igennem. Varm cremen godt igennem lige op til under kogepunktet. Kom nu maizenamel i under konstant omrøring.

Tag gryden af varmen lige inden den når kogepunktet. Hæld straks cremen op i en skål, drys evt. lidt sukker på så den ikke trækker skind. Lad cremen blive næsten kold.

Ingredienser fyld:

  • 4-6 ikke for saftige æbler
  • Sukker
  • Evt. lidt kanel

Fremgangsmåde fyld:

Skræl æblerne, og fjern kernehuset. Skær dem i  tynde både. Læg æblestykkerne i vand tilsat citron, så de ikke bliver misfarvede.

Læg nu mørdejsbunden på en tør bageplade. Smør cremen ud i et jævnt lag. Læg derefter de afdryppede æbleskiver på i et pænt mønster.

Drys et godt lag sukker over og evt. drys lidt kanel på.

Sæt tærten på ovnristen midt i ovnen ved 240 grader i ca. 12 min.

Hold øje med tærten, æblerne skal være møre og sukkeret være begyndt at blive gyldent.

Server tærten varm evt. med cremefraiche eller flødeskum.

Tips

Vi har brugt Filippa æbler (Filippa er et gult velsmagende æble med en rød tone i solsiden) til vores æbletærte, men hvis du kan få rød Belle de Boskooper det også rigtig godt. Belle de Boskoop er det bedste æble til desserter. Æblet har velsmagende lidt grov og grynet kød, og en konsistens som er meget velegnet til desserter.

Begge æbler er store og er madæbler som også kan bruges som spiseæbler.

 

FavoriteLoadingFøj opskrift til favoriter

Æbletærte med creme og bund af mørdej blev sidst redigeret: august 1st, 2014 af Bjørn Nielsen

Permanent link til denne artikel: http://minmadopskrift.dk/dessert/aebletaerte-med-creme-og-bund-af-moerdej.html

3 kommentarer

  1. Laila

    Hvornår kommes Maizenamelet i cremen. Fremgår ikke af fremgangsmåden.
    Kan det virkelig passe at tærtebunden skal havde 25 min på 200 grader. Min blev sort efter 15 min.

  2. Laila

    Glemte lige at spørge om hvilken størrelse tærteformen skal havde?

  3. Bjørn Nielsen

    Hej Laila
    Tak for din henvendelse til Min Madopskrift.

    Vi er kede af, at det ikke rigtigt er lykkes dig, da dette er en af vores bedste opskrifter, men vi prøver at komme med nogle svar.

    Ang. tærteformen; den vi har brugt, er 25 cm i diameter.

    Ang. Din ovn; vi har bagt tærtebunden i 25 min på 200 grader, men vi har en elektronisk ovn, som er meget præcis.
    Men ikke alle ovne er ens, så du allerførst tjekke, at du ikke bruger varmluft, da det så går ekstra stærkt, og kagen bliver tør.
    Brug aldrig varmluft!

    Ang. Maizenamel, dette kommes i til sidst i cremen. Opskriften er nu rettet til.

    Håber du kan bruge råd, og det lykkes næste gang.

    Mvh.
    Min Madopskrift

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *