«

»

Print denne Indlæg

Æbletærte med marcipan

Æbletærte med marcipan og creme fraiche

Af Min Madopskrift

 

Æbletærte kan laves med marcipan på flere måder og giver en god smag.

Denne skønne æbletærte er god at lave, hvis man ønsker at lave en velsmagende kage og haven bugner af æbler.

Se også: Æbletærte med creme og bund af mørdej

Ingredienser bund:

120 g rørsukker
Korn af 1 stang vanilje
175 g blødt smør
175 g hvedemel
1½ dl havregryn

Ingredienser fyld:

100 g revet marcipan
3 æg
2½ dl creme fraiche 18 %
75 g rørsukker

Ingredienser æblefyld:

5- 6 stk. velsmagende madæbler
20 g smør
2 spsk. rørsukker
2 tsk. kanel

Pynt:

50 g hakkede mandler

Tilbehør:

Vaniljeis eller cremefraiche med vanilje

Fremgangsmåde:

Vaniljekorn skrabes ud i sukkeret og æltes godt ind sammen med smør, hvedemel og havregryn.

Dejen lægges ud i en smurt tærteform (28-30 cm) med løs bund.

Riv marcipanen og bland æg, creme fraiche og rørsukker i. Fordel blandingen ovenpå bunden.

Vask æbler, skær dem midtover og fjern kernehus. Skær derefter æbler i både eller lidt tykke skiver. Smelt smør, kanel og sukker på en stor pande og steg æblerne i 2-3 minutter.

Fordel de braiserede skiver eller både af æbler på tærten og hæld resten af lagen fra panden hen over æblerne. Pynt med hakkede mandler.

Bag tærten midt i ovnen ved 175 C i ca. 35 – 40 minutter. Hold øje med tærten, den må ikke blive for brun i siderne.

Server tærten når den er afkølet lidt og server med vaniljeis eller en klat kold creme fraiche med vanilje til.

 Tips

Du kan også forbage bunden, så er du helt sikker på at bunden bliver som den skal være.

Se evt. æblekage med creme og bund af mørdej

 

FavoriteLoadingFøj opskrift til favoriter

Æbletærte med marcipan blev sidst redigeret: oktober 27th, 2013 af Bjørn Nielsen

Permanent link til denne artikel: http://minmadopskrift.dk/dessert/aebletaerte-med-marcipan.html

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *