«

»

Print denne Indlæg

Ærøske pandekager

Små tykke Ærøske pandekager

Giver en pæn skålfuld

 

Af Oliver Nielsen

De ligner ikke helt de almindelige pandekager, de tykke ærøske pandekager. Og de er også mindre. Til gengæld er de dejligt sprøde og svampede. De kan serveres som et pandekagetårn med sirup imellem.

Ingredienser Ærøske pandekager
  • 6 dl. kærnemælk eller mælk
  • 25 g. gær
  • 500 g. hvedemel
  • 1 tsk. salt
  • 6 æg
  • 1 kg svinefedt eller palmin. (Alternativt 1 liter solsikkeolie eller vindruekerneolie) til bagning
Fremgangsmåde Ærøske pandekager
  1. Tag en gryde og lun mælken til den er fingervarm.
  2. Fjern fra blusset
  3. Tag en meget stor skål hvor der er plads til hævning
  4. Kom mælk i skålen
  5. Rør gæren ud i mælken
  6. Slå æg og del dem i blommer og hvider
  7. Blommerne tilsættes mælken
  8. Kom nu mel og salt i
  9. Rør det hele sammen
  10. Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i massen
  11. Tag et nyt rent viskestykke og vrid det op i koldt vand
  12. Stil dejen lunt og lad det hæve 1 time, med det våde viskestykke over
  13. Bagning
  14. Tag en stor stegepande eller en stor ildfast bradepande og sæt på komfuret
  15. Der skal være min 1 cm. fedt
  16. Opvarm fedt eller olie til det har en god varme. Stik evt. en tandstik eller lign. i og når det bruser omkring er olien eller fedtet varmt nok.
  17. Tag nu en grydeske eller lign. og kom en klat dej i den rygende varme olie eller fedt.
  18. Jo mere dej og større pandekager, jo færre kan du bage af gangen.
  19. Beregn 6 små tykke pandekager af gangen og tre lidt større.
  20. Vend dem når de er gyldne på bagsiden. Du kan evt. vende dem flere gange
  21. Ærøske pandekager bages til de er gyldne på begge sider.
  22. De lægges derefter på fedtsugende papir og spises straks, hvis de skal være sprøde

Servering

  • Serveres med f.eks. alle slags marmelader og syltetøj, brun farin, honning, sirup
Prøv også gammeldags pandekager med kærnemælk

 

Tips til Ærøske pandekager

Du kan evt. komme lidt vanilje i dejen

TRYK PÅ + for al Info om opskrift >>>
Fakta om opskriften
Navn: Ærøske pandekager

Af:

Kort beskrivelse: Tykke små Ærøske pandekager

Kategori: Dessert

Billede af opskriften:
Ærøske pandekager

Udgivet:
Forberedelsestid i minutter: 60 minutter

Bage/Koge/Stegetid: 20 minutter

Tid i alt: 80 minutter

Nutrition: 0, se info

Antal: Til 8 personer

Alle Ingredienser til opskriften:
6 dl. kærnemælk eller mælk
25 g. gær
500 g. hvedemel
1 tsk. salt
6 æg
1 kg svinefedt eller palmin. (Alternativt 1 liter solsikkeolie eller vindruekerneolie) til bagning

Fremgangsmåde:
Se fremgangsmåden i opskriften

Nutrition Info: Vi har ikke indtastet energifordeling i hver opskrift, da det ofte er misvisende. Du kan selv finde dem her: Find fødevaredata: DTU
FavoriteLoadingFøj opskrift til favoriter

Ærøske pandekager blev sidst redigeret: december 5th, 2016 af Oliver Nielsen

Permanent link til denne artikel: http://minmadopskrift.dk/dessert/aeroeske-pandekager.html

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *