«

»

Print denne Indlæg

Øllebrød med flødeskum (klassisk øllebrød)

Øllebrød

Af min madopskrift
Til 4 personer

 

 

Øllebrød er en af de ældste retter i det danske køkken. Øllebrød stammer helt tilbage til dengang menneskene lærte at bearbejde kornprodukter.

Øllebrød er et rigtig godt alternativ til morgenmad eller dessert.

Øllebrød med flødeskum smager rigtigt godt og er tilmed et billigt måltid at lave, da mørkt rugbrød er et af de billigste rugbrødsprodukter som produceres.

Ingredienser øllebrød med flødeskum:

400 gram sønderjysk mørkt rugbrød (Uden kerner)
3 1/4 dl vand
1 maltøl eller mørk hvidtøl
1 dl. rørsukker

Pynt:

¼ piskefløde

Fremgangsmåde øllebrød med flødeskum:

Rugbrødet skæres i stykker og kommes i en gryde. Dæk rugbrødet med vand. Rugbrødet skal suge vandet. Lad det trække en times tid.

Bring det nu i kog sammen med en flaske øl under låg. Skru ned på mindste blus og lad det simre 5 til 10 minutter. Tag et piskeris og rør nu rundt i gryden, ønskes der klumper i grøden, røres der mere forsigtigt rundt i gryden.  Skal øllebrøden være helt glat, så giv den en tur i blender eller brug håndmikser.
Grøden skal over varmen igen, og koges op med sukker.

Er øllebrøden for tyk, kommes mere vand eller øl i.

Pisk nu den kvarte piskefløde til luftigt flødeskum.

Hæld nu øllebrød og i en dyb tallerken. Ved servering kommes en klat let pisket flødeskum ovenpå.

Tilbyd evt. ekstra fløde eller mælk, som nogle bruger til at hælde op for at afkøle øllebrød.

Spises straks.

 

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Øllebrød med flødeskum
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
FavoriteLoadingFøj opskrift til favoriter

Øllebrød med flødeskum (klassisk øllebrød) blev sidst redigeret: oktober 15th, 2013 af Bjørn Nielsen

Permanent link til denne artikel: http://minmadopskrift.dk/dessert/oellebroed-med-floedeskum-klassisk-oellebroed.html

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *