«

»

Print denne Indlæg

Rabarbercrumble med mandler og marcipan

Rabarbercrumble

 

Til rigtig rabarbercrumble skal bruges tynde stængler, af friske vinrabarber eller jordbærrabarber.

Du kan lade rabarber trække i sukkeret i en dag eller to i køleskabet. Derved kan sukkeret trænge ind i rabarberstykkerne, og give en dejlig smag. Smag på dine rabarber, ellers kan du få du en for syrlig rabarbercrumble.

 

Af Min Madopskrift

 

Ingredienser Rabarbercrumble
  • 800 gram rabarber
  • 130 gram smør, blødt
  • 2 ½ dl mel
  • 2 dl havregryn, finvalsede og økologiske
  • 3 dl sukker
  • 1 vaniljestang
  • 75 gram mandler, grofthakket
  • 25 gram hasselnødder, grofthakket
  • 100 gram ren rå marcipan

Tilbehør

Flødeskum

Fremgangsmåde

Skyld rabarber og skær dem i små ½ til 1 cm tynde skiver og kom dem i en skål eller et ildfast fad.

Drys nu 1 dl sukker ud over rabarberstykker. Lad det trække en dag i køleskabet.

Kom mandler og nødder i en multihakker eller hak dem groft med en stor kniv.

Bland havregryn, sukker, mel nødder og mandler sammen i en stor skål. Tag smørret og fordel det med fingrene til du har en lidt klumpet dej.

Skær marcipan i små stykker og fordel det over rabarberstykker.

Nu fordeler du den tørre dej over fadet, tryk den forsigtigt ned i rabarberstykker.

Sæt det ind i en varm ovn på 150 grader i ca. 30 min.

Derefter skruer du varmen op på 200 grader og giver den ca. 10 mere, til den er gylden og sprød.

Pisk fløden så den er til den bløde side.

Server Rabarbercrumblen lun med iskoldt flødeskum til.

Prøv også trifli med rabarberkompot

 

Tips til Rabarbercrumble med mandler og marcipan

Du kan udelade nødder og nøjes med mandler

Du kan servere en vaniljecremefraiche til i stedet for flødeskum

Du kan servere vaniljeis eller jordbæris til Rabarbercrumblen

FavoriteLoadingFøj opskrift til favoriter

Rabarbercrumble med mandler og marcipan blev sidst redigeret: maj 18th, 2015 af Bjørn Nielsen

Permanent link til denne artikel: http://minmadopskrift.dk/dessert/rabarbercrumble-med-mandler-og-marcipan.html

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *