«

»

Print denne Indlæg

Blåmuslinger danske ferske

Blåmuslinger i hvidvinsfond

Af Min madopskrift

Forret til 4 personer

 

Blåmuslinger hører foråret til, og er en nem og velsmagende ret. Køb blåmuslinger hos fiskemanden eller i det lokale supermarked.

Blåmuslinger er billigt og sundt og særdeles nemt at tilberede.

Ingredienser til ferske danske blåmuslinger:

1 kg. Friske danske blåmuslinger.

2 dl god piskefløde

4 dl god fond

(Hvis man ikke har en fond kan man gøre følgende:

Skær 1 gulerod, 1 porre, 1 løg og 1 fed hvidløg i små stykker.

Svits grøntsagerne og et par timiankviste i fedtstof indtil de tager lidt farve, tilsæt til sidst 3 dl vand og kog det lidt ind).

2 dl god hvidvin

1 økologisk citron eller lemon

Friske krydderurter f. eks bredbladet persille, kørvel eller timian.

Salt og peber

Tilbehør til blåmuslinger:

Fettuccine eller frisk pasta og lune flutes med hvidløgssmør.

Fremgangsmåde ferske danske blåmuslinger:

Skyl muslingerne i koldt vand og fjern skægget fra muslingerne. På blåmuslingerne sidder ofte små, hvide krebsdyr, der ligner vulkaner. De hedder rurer og sier alger og anden føde ud af vandet med sine ben. Disse skal også fjernes da de ser grimme ud på den færdige ret.

Muslingerne skal være levende, Tjek derfor de åbne muslinger ved at banke dem let ned i bordet. Muslinger som herefter ikke lukker sig helt tæt, skal kasseres. Muslinger hvor skallen er knækket kasseres ligeledes.

Til sidst tjekkes om der er lette muslinger, de skal også kasseres.

Så er vi klar til selve processen.

Tilberedning af ferske danske blåmuslinger:

Hæld fløde, hvidvin og 4 dl god fond i en stor gryde og bring det i kog. Tilsæt muslingerne så snart det bulder koger. Lad blåmuslingerne koge i ca. 5 min. Og ryst eller rør i gryden et par gange så alle muslingerne bliver kogt.

Sluk for varmen og lad dem trække i vandet 5 min.

Muslinger der ikke har åbnet sig kasseres!

Servering:

Fettuccine hældes op på en tallerken, og med en stor suppeske tages nogle muslinger op sammen med fonden de er kogt i. Fordel det over fettuccinen og drys friske krydderurter hen over.

Læg en kvart citron eller lemon på hver tallerken og et lunt flutes. Sæt salt og peber på bordet.

Kølig hvidvin fra Alsace er perfekt tilbehør til blåmuslinger.

 

 

FavoriteLoadingFøj opskrift til favoriter

Blåmuslinger danske ferske blev sidst redigeret: juni 16th, 2013 af Bjørn Nielsen

Permanent link til denne artikel: http://minmadopskrift.dk/fisk/blaamuslinger-danske-ferske.html

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *