«

»

Print denne Indlæg

Efterårspande med fisk og grøntsager

Efterårspande

Til 2 personer

 

Du kender den sædvanlige wok ret – kylling og grøntsager på en pande.

Men det må da kunne lade sig gøre og få noget andet end kylling?

Og i det kedelige vejr her trænger vi også til noget krydret stærk mad som kan få humøret og forbrændingen lidt op.

Derfor har jeg forsøgt mig med en opskrift på en masse af de bedste grøntsager som er fyldt med de bedste vitaminer her til vinterens kolde måneder og så fisk – nemlig torsk/torskerogn som man nu lige synes smager bedst.

Efterårspande har været så lækker for mine veninder og jeg i de kolde måneder her så den kan klart anbefales hvis det både skal være sundt og lækkert!

Antal: kan laves afhængigt af hvor mange i er – du skærer bare ekstra grøntsager og kommer mere fisk til hvis i bliver mere end 2 J

Af Julie Fie- Min Madopskrift

Det skal du bruge:

* Fisk – en bøtte torskerogn eller en pakke torsk (dem med 2 fileter i)

* Hvidløgsolie/soja – soja er rigtig godt og stege i, da det både er fedtfattigt og sundt i forhold til så mange andre ting man kan stege i! J

* Oregano

* Hvidløgspeber/salt

* Chili

* Peber

* Karry

* andet krydderi kan tilsættes hvis man ønsker en anden smag

Alle slags grøntsager kan bruges og kan varierer efter årstid.

Nu er det efterår/vinter og her er der så mange rodfrugter man kan vælge. Jeg har valgt at bruge:

  • Gulerødder
  • Broccoli
  • Løg/rødløg
  • Peberfrugt
  • Majs
  • Grønne bønner
  • Kål
  • Pastinak
  • Rødbeder
  • Blomkål
  • Squash
  • Ærter
  • Æg – er rig på proteiner og derfor rigtig godt lige og komme med – og ja. Det smager altså rigtig godt! J
  • Kartofler – giver en rigtig god mættende fornemmelse J
  • Tomat – hvis man er til varme tomater altså 😀
  • OG SELVFØLGELIG – 2 STORE fed hvidløg 😀

Det skal jo smage af noget og hvidløg holder sygdom og snue væk så MASSER af det. Bare sørg for du ikke skal være sammen med nogle det næste døgns tid. HA HA.

Fremgangsmåden:

  1. Først koger du ægget til det er hårdkogt.
  2. Så skærer du ægget og grøntsager i passende størrelser efter behov og sæt så en pande over på fuld varme.
  3. Kom en stor kop vand i bunden så grøntsager bliver lidt kogte og kan koge ind sammen med sojaen og krydderierne – det smager sååå godt! Så får du heller ikke nogle tørre kedelige grøntsager men nærmere saftige grøntsager som er fulde af smag fordi de har kogt med alle krydderierne.
  4. Kom de skårede grøntsager og ægget på panden og skær så torsken/torskerognen ud og smid på panden sammen med.
  5. Nu lader du faktisk bare din ret stå og simre og du skal IKKE komme låg på.

Det er meningen at væsken skal fordampe og grøntsager og fisk skal suge væsken og når så væsken er fordampet så lader du lige retten stå et par minutter så den også bliver stegt lidt og det hele bliver lidt sprødt og så VUPTI – så er der aftensmad som både smager af noget og tilmed er tilsat alle de gode vitaminer så vi kan komme igennem vinteren sunde og raske 😀

Hvis du føler for det skal være lidt ekstra lækkert kan du serverer noget parmesanost til retten. Det smager fantastisk og så er parmesan også rig på protein så det er lidt sundere end så mange andre oste 😀

Eller så er lidt brød eller hvidløgsbrød også rigtig lækkert til også!

Se eventuelt vores opskrift på hjemmelavet hvidløgsbrød her på hjemmesiden.

VELBEKOMME

Mange varme efterårs/vinterhilsner

Julie Fie Geisle

Madskribent på Min madopskrift.

 

OBS!

* Har du spørgsmål, ris/ros eller bare gode råd til opskriften, er du velkommen til at sende mig en mail på; Juliefiegeisle@hotmail.com ELLERS må du også meget gerne give en kommentar til opskriften i kommentarfeltet under opskriften. Det ville vi sætte stor pris på – man kan jo altid blive bedre 🙂

** Kunne du derudover tænke dig at være en del af Min Madopskrift og har du selv nogle lækre opskrifter m.m. du gerne vil dele med os og andre her på siden? Så opret dig en bruger her på Min Madopskrift, og vær med til at dele dine gode idéer, opskrifter, ris/ros m.m. med os og andre brugere. Det er hyggeligt og sjovt og så får man på den måde også en masse ny inspiration og viden til madlavningen.

Vi ses!

Fakta om opskriften
Navn: Efterårspande med fisk og grøntsager

Af:

Kort beskrivelse: Efterårspande med fisk og grøntsager lavet i pande

Kategori: Fisk

Billede af opskriften:
Efterårspande med fisk og grøntsager

Udgivet:

Forberedelsestid i minutter: 15 minutter

Bage/Koge/Stegetid: 10 minutter

Tid i alt: 25 minutter

Nutrition: 0, ikke oplyst

Antal: 2 portioner

Alle Ingredienser til opskriften:
Gulerødder
Broccoli
Løg/rødløg
Peberfrugt
Majs
Grønne bønner
Kål
Pastinak
Rødbeder
Blomkål
Squash
Ærter
Æg
Kartofler
Tomat
2 fed hvidløg
Fisk – en bøtte torskerogn eller en pakke torsk
Hvidløgsolie/soja
Oregano
Hvidløgspeber/salt
Chili
Peber
Karry


Fremgangsmåde:
Se fremgangsmåden i opskriften

Vurdering 5 stjerner
1 til at vurdere opskrift. Du kan give opskriften op til 5 stjerner.


Nutrition Info: Vi har ikke indtastet energifordeling i hver opskrift, da det ofte er misvisende. Du kan selv finde dem her: Find fødevaredata: DTU
FavoriteLoadingFøj opskrift til favoriter

Efterårspande med fisk og grøntsager blev sidst redigeret: december 19th, 2015 af Julie Fie

Permanent link til denne artikel: http://minmadopskrift.dk/fisk/efteraarspande-med-fisk-og-groentsager.html

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *