«

»

Print denne Indlæg

Hurtig røgning af laks og ørred

Hurtig røgning af fisk

Af Min Madopskrift

 

Hvis man har en rygeovn, skal den selvfølgelig bruges til at ryge kød og fisk i.

Står du med en stor fisk du gerne vil have røget, kan du som udgangspunkt bruge denne opskrift som er til laks eller ørred.

Røget laks er nok noget af det mest velsmagende fisk man kan få. Det smager fantastik på en tallerken med forskelligt på eller i en bolle.

Hvis det skal gå lidt stærkt, kan man skære lidt ned på tiden i saltlagen, hvis man skærer fisken ud i fileter eller stykker.

Ingredienser røget laks eller ørred:

  • Laks eller ørredstykker med skin. F.eks. laksehaler med skin
  • Salt og peber
  • Salt og friskkværnet peber
  • Sukker
  • Rygeovn

Fremgangsmåde hurtig røgning af laks og ørred:

Har du fanget en laks eller har du købt en hel laks begynder du med fjerne gællerne og skære buen op, og rense laksen for indvolde og blod.

Se evt. også indlægget hvordan du bedst salter og ryger en hel laks: Varmrøgning af laks.

Når Laksen er renset, fileteres den i to sider og skæres ud i pæne stykker på 20 cm og tørsaltes.

Tørsaltning:

Laks eller ørredstykker duppes tør og drysses med lige dele salt og sukker i et jævnt lag over hele overfladen.

Fisken stilles derefter på køl i ca. 2 timer. Pas på, fisken væsker en del, så sørg for at den er i et fad eller dyb tallerken.

Laksen tages op, skylles godt og tørres i køkkenrulle og der isættes tandstikkere i bugen.

Lufttørring:

Derefter lufttørres laksen i en time eller to.

Fremgangsmåde hurtig røgning af laks og ørred:

Ovnen opvarmes til 100 grader og brændes af 10 min. Derefter skal du få varmen ned på 60 – 70 grader.

Laks eller ørredstykker lægges ind på et net der hænger helt oppe i toppen. Eller på et specielt køkkenredskab (Se billede) som også bruges til at fastholde fisken på en grill.

Derefter holdes temperaturen på de 60 – 70 grader i ca. 20 min. Derefter kommes røgsmuld på, hold temperaturen på de 50 – 70 grader.

Du kan spraye med vand for at dæmpe flammerne, og for at holde temperaturen nede.

Der røges herefter i ca. 1 time. Hæld røgsmuld på løbende, når det ikke ryger så meget mere.

Pas på med at få temperaturen op på de 80 til 100 grader, det tørrer fisken ud.

 

Summary
Recipe Name
Hurtig rygning af laks og ørred
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
FavoriteLoadingFøj opskrift til favoriter

Hurtig røgning af laks og ørred blev sidst redigeret: december 17th, 2014 af Bjørn Nielsen

Permanent link til denne artikel: http://minmadopskrift.dk/fisk/hurtig-roegning-af-laks-og-oerred.html

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *