«

»

Print denne Indlæg

Kulmule på bund af frisk spinat

Kulmule 

Antal: 4 personer

 

Så er det januar og slankekur og sund mad står for døren og hvad er ikke mere let, sundt og lækkert end fisk?

Jeg er generelt selv rigtig glad for fisk men kommer ofte til og lave de samme retter med de samme 2 slags fisk; laks eller rejer.

Derfor har jeg nu prøvet og lave noget nyt og forsøgt mig med Kulmule på bund af frisk spinat, som faktisk smager ganske fantastisk og er en lækker ret som sagtens kan serveres for gæster også J

Af Julie Fie – Min Madopskrift

Det skal du bruge:

  • 600 g kulmulefilet med skind
  • 2 stk. rødløg
  • 0,5 dl hønsefond
  • 0,5 dl hvidvin
  • Nogle små cherry tomater eller et par store
  • 2 stk røde peberfrugter
  • 1 stk. løg, lille
  • rapsolie
  • salt og peber
  • friskhakket persille
  • Frisk helbladet spinat

 

Sådan gør du:

Sauté:

  1. Først halvéres peberfrugterne og kernerne fjernes.
  2. Bag dem i en 225 grader varm ovn med skindsiden opad til skindet bliver mørkt/sort.
  3. Tag dem ud, læg dem i en plastpose og lad dem køle af.
  4. Skindet kan herefter nemt fjernes og peberfrugterne skæres i mindre stykker.
  5. Skær et lille løg i tern og svits det i en gryde i lidt olie.
  6. Tilsæt peberfrugterne og kort herefter hvidvin og hønsefond.
  7. Lad det småkoge til halvdelen af væden er væk. Smag til med salt og peber.
  8. Skær nu rødløgene i både (lad lidt af roden blive siddende – så undgår du, at bådene falder fra hinanden).
  9. Damp rødløgene og spinaten i en lille smule vand tilsat lidt salt i en gryde i ca. 5 min.
  10. Når vandet er næsten dampet væk tilsættes 1 spsk. friskhakket persille.
  11. Til sidst tilsættes en lille smule koldpresset rapsolie (eller smør).
  12. Smag til med salt og peber.

Fisken:

Steg fisken på skindsiden til den er gylden, vend den og steg den i kort tid på den anden side.

Det sidste ”finish”:

Kom nu sauté’en med spinat, rødløg og peberfrugten i bunden af en dyp tallerken og kom herefter fisken ovenpå og VOLA! Så er der serveret. Mmmmmmmmh J

TIP: Retten kan serveres med et lækkert iskoldt glas hvidvin og lidt brød til.

Prøv også Efterårspande med fisk og grøntsager

 

VELBEKOMME J

Mange varme vinterhilsner

Julie Fie Geisle

Madskribent på Minmadopskrift.

OBS!

* Har du spørgsmål, ris/ros eller bare gode råd til opskriften, er du velkommen til at sende mig en mail på; Juliefiegeisle@hotmail.com ELLERS må du også meget gerne give en kommentar til opskriften i kommentarfeltet under opskriften. Det ville vi sætte stor pris på – man kan jo altid blive bedre 🙂

** Kunne du derudover tænke dig at være en del af Min Madopskrift og har du selv nogle lækre opskrifter m.m. du gerne vil dele med os og andre her på siden? Så opret dig en bruger her på Min Madopskrift, og vær med til at dele dine gode idéer, opskrifter, ris/ros m.m. med os og andre brugere. Det er hyggeligt og sjovt og så får man på den måde også en masse ny inspiration og viden til madlavningen.

Vi ses!

Fakta om opskriften
Navn: Kulmule på bund af frisk spinat

Af:

Kort beskrivelse: Kulmule på bund af frisk spinat

Kategori: Fisk

Billede af opskriften:
Kulmule på bund af frisk spinat

Udgivet:

Forberedelsestid i minutter: 10 minutter

Bage/Koge/Stegetid: 10 minutter

Tid i alt: 25 minutter

Nutrition: 0, ikke oplyst

Antal: 4 portioner

Alle Ingredienser til opskriften:
600 g kulmulefilet med skind
2 stk rødløg
0.5 dl hønsefond
0.5 dl hvidvin
Nogle små cherry tomater
2 stk røde peberfrugter
1 stk løg
rapsolie
salt og peber
friskhakket persille
Frisk helbladet spinat


Fremgangsmåde:
Se fremgangsmåden i opskriften

Vurdering 5 stjerner
Vi har været 1 til at vurdere opskrift. Du kan give opskriften op til 5 stjerner.


Nutrition Info: Vi har ikke indtastet energifordeling i hver opskrift, da det ofte er misvisende. Du kan selv finde dem her: Find fødevaredata: DTU
FavoriteLoadingFøj opskrift til favoriter

Kulmule på bund af frisk spinat blev sidst redigeret: januar 19th, 2016 af Julie Fie

Permanent link til denne artikel: http://minmadopskrift.dk/fisk/kulmule-paa-bund-af-frisk-spinat.html

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *