«

»

Print denne Indlæg

Laks sauteret i tomat – dild flødesauce

Laks sauteret i flødesauce

Af Min madopskrift

Til 4 personer

 

 

Vi har brugt laks, men der kan bruges forskellige former for fisk i denne meget velsmagende lette ret. Man kan vel godt kalde det en let lækker sommer frokost ret, da der serveres nye kogte kartofler til.

Ingredienser laks sauteret:

800 gram laks uden skind eller anden fisk som kan skæres i portionsstykker.

25 gram smør

300 gram små tomater skåret i halve (cocktailtomater eller cherrytomat)

¼ liter piskefløde

En stor håndfuld friskhøstet dild.

Salt

Pynt:

Grofthakket dild

Tilbehør:

800 gram nye kogte kartofler

500 gram dampede sukkerærter

Fremgangsmåde laks sauteret:

Smelt smørret på en sauterpande og lad det bruse op. Læg laksestykker op på panden og steg dem gyldne på alle 4 sider. Giv dem ca. 2 minutter på hver side.

Tilsæt tomater, dild, fløde og drys lidt salt hen over. Lad retten simre og koge ind ved svag varme og under låg i ca. 8 minutter.

Er saucen i panden kogt ind så den er sammenhængende, lades laksestykker blive i panden, ellers tages laksestykkerne op, og saucen piskes sammen med et piskeris. Derefter lægges laksestykker tilbage i saucen på panden.

Server straks med kartofler og dampede sukkerærter.

Tips

Man kan også lave retten som vi har gjort i et ildfast fad i ovnen ved 200 grader i 30 minutter. Derefter tages laksestykker op af fadet og saucen hældes op i en gryde, hvor den koges ind mens den piskes. Saucen får en flot rød/orange farve som står perfekt til fisken.

Summary
recipe image
Recipe Name
Laks sauteret i tomat
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)
FavoriteLoadingFøj opskrift til favoriter

Laks sauteret i tomat – dild flødesauce blev sidst redigeret: maj 12th, 2015 af Bjørn Nielsen

Permanent link til denne artikel: http://minmadopskrift.dk/fisk/laks-sauteret-i-tomat-dild-flodesauce.html

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *