«

»

Print denne Indlæg

Ribeye Steak med ratatouille og kartoffelfondant

Ribeye Steak med ratatouille 

Til 4 personer

 

Ribeye Steak med ratatouille smager skønt og er en rigtig gæstemenu, som ser indbydende ud, på ethvert veldækket bord. Du får desuden en garanteret mør og saftig bøf og vellykket aften, hvis du bruger de bedste råvarer.

Retten er forholdsvis nem at lave.

Af Min Madopskrift

Ingredienser
  • 4 pæne Ribeye Steak bøffer (ca. 200 til 300 gram stk).
  • 1200 gram pænt store kartofler
  • Vand eller hønsebouillon
  • 75 gram Smør
  • Olie
  • Salt og peber
  • 1 tsk. Muskatnød
  • Grøntsager til ratatouille, f.eks, Løg, Hvidløg, Grøn peberfrugt, aubergine, Squash, 10 modne økologiske små tomater, Estragon, Timian, Sukker

Tilbehør

  • Kartoffelfondant
  • ratatouille
Fremgangsmåde
  1. Skræl kartoflerne
  2. Skær bund og top af, så kartoflen kan stå.
  3. Hvis du har brugt store kartofler, skæres kartoflen midt over, så du får du ”tønder”
  4. Tag en stor stegegryde eller stegepande og kom en klat smør og olie på panden.
  5. Brun nu begge ender på kartoffelfondant
  6. Bruger du en gryde kommer du vand eller hønsebouillon ½ eller ¾ op af kartoffelfondanter. Bruger du en stegepande skal du kun komme vand ¼ op, da vandet ellers vil være for lang tid om at fordampe.
  7. Kom smør i vandet
  8. Krydr med salt, friskkværnet peber og med en kniv, skraber du lidt muskatnød ud over det hele.
  9. Sæt det ind i ovnen ved 200 grader i ca. 20 minutter eller indtil vandet er fordampet og du har en klæbrig sirup.
  10. Nu skal ratatouille laves (Se opskrift her)
  11. Steg Ribeye Steak nøjagtig 3 minutter på hver side, ved middelkraftig varme.
  12. Ønskes rødt kød, afkortes stegetiden på hver side med 1 minut.

Servering

Anret et par kartoffelfondanter med lidt dampede grøntsager og Ribeye Steak på en tallerken. Kom lidt sirup fra gryden over fondanter.

Prøv også Ribeye Steak med kartoffelfondant

 

Tips til Ribeye Steak med ratatouille

Du kan variere grøntsager til  ratatouillen med, hvad du lige har i køleskabet.

Fakta om opskriften
Navn: Ribeye Steak med ratatouille og kartoffelfondant

Af:

Kort beskrivelse: Ribeye Steak med ratatouille og kartoffelfondant er en god gæstemiddag

Kategori: Gæstemad

Billede af opskriften:
Ribeye Steak med ratatouille og kartoffelfondant

Udgivet:

Forberedelsestid i minutter: 10 minutter

Bage/Koge/Stegetid: 30 minutter

Tid i alt: 40 minutter

Nutrition: 0, se info

Antal: 4 gæstemiddage

Alle Ingredienser til opskriften:
4 pæne Ribeye Steak bøffer (ca. 200 til 300 gram stk). 1200 gram pænt store kartofler
Vand eller hønsebouillon
75 gram Smør
Olie
Salt og peber
1 tsk. Muskatnød
Kartoffelfondant
ratatouille
Løg
Hvidløg
Grøn peberfrugt
aubergine
Squash
10 modne økologiske små tomater
Estragon
Timian
Sukker


Fremgangsmåde:
Se fremgangsmåden i opskriften

Vurdering 5 stjerner
Vi har været 1 til at vurdere opskrift. Du kan give opskriften op til 5 stjerner.


Nutrition Info: Vi har ikke indtastet energifordeling i hver opskrift, da det ofte er misvisende. Du kan selv finde dem her: Find fødevaredata: DTU
FavoriteLoadingFøj opskrift til favoriter

Ribeye Steak med ratatouille og kartoffelfondant blev sidst redigeret: februar 11th, 2016 af Bjørn Nielsen

Permanent link til denne artikel: http://minmadopskrift.dk/gaestemad/ribeye-steak-med-ratatouille-og-kartoffelfondant.html

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *