«

»

Print denne Indlæg

Bedste hel kylling på grill

Hel kylling på grill

Til 4 personer

 

Bedste hel kylling på grill med coleslaw og timiankartofler er en af de nemmeste menuer du kan lave.

Denne opskrift er både til grill med kul og grill med gas.

Kylling på grill er en af de nemmeste opskrifter der findes til grill.

Kyllingen passer stort set sig selv. Men for at få den helt perfekte kylling, er der et par tips du kan følge. Vi bruger et rotisseri men du kan selv vende kyllingen ofte.

Af Min Madopskrift

Ingredienser til Bedste hel kylling på grill
  • Stor fersk kylling
  • Smør og olie
  • Krydderier, f.eks. Paprika, timian, Ras el hanout, cayennepeber, salt
Tilbehør til Bedste hel kylling på grill
  • Coleslaw
  • Evt. syltede agurker
  • Ovnbagte kartofler, bagt med timian og smør
  • Timiankartofler
Fremgangsmåden Bedste hel kylling på grill

Tag en skål og kom de krydderier du vil bruge op i skålen og bland det sammen. Derved undgår du at skulle krydre kyllingen af flere omgange.

Skyld kyllingen og sæt den på et rotisseri hvis du har et, ellers må du vende den ofte.

Hvis du bruger en grill med kul, skal du grille med indirekte stegning.

Ved gasgrill tænder du kun de yderste brændere.

Ved indirekte grill er kul ude i siderne under kyllingen og i midten er en drypbakke nedenunder.

Tænd for rotisseriet så kyllingen drejer rundt.

Først kommes olie eller smør på kyllingen. Dette er vigtigt da krydderier ellers vil drysse af, når du krydrer.

Krydr kyllingen over grillen mens den drejer rundt og fordel krydderiblandingen over kyllingen. Det kan være nødvendigt at smøre olie eller smør på kyllingen igen.

Luk låget. Sæt temperaturen til 190 grader. Ved gasgrill er det cirka midten af knappen eller lidt under. Så hvis der var tal på, skulle knappen stå på 4 ½

Er det en stor kylling skal den have ca. halvanden time. Beregn en time per kilo. Hold øje med at du har den rette temperatur, så brug stegetermometer.

Kyllingen er færdig, når kernetemperaturen er cirka 80 grader eller mere. Der må ikke komme rosa farvet kødsaft fra kyllingen.

Imens laves kartofler i ovnen og coleslaw.

Servering

Server kyllingen straks. Skær den ud i passende stykker med ovnbagte timian kartofler og coleslaw. Evt. syltede agurker

Prøv også Hel kylling på gasgrill

Tips til Bedste hel kylling på grill

Du kan evt. stoppe kyllingen ud med æbler eller lign.

se evt. denne opskrift Langtidsstegt kylling med fyld

 

FavoriteLoadingFøj opskrift til favoriter

Bedste hel kylling på grill blev sidst redigeret: maj 9th, 2015 af Bjørn Nielsen

Permanent link til denne artikel: http://minmadopskrift.dk/grill/bedste-hel-kylling-paa-grill.html

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *