«

»

Print denne Indlæg

Grillet lammekølle på kuglegrill

Grillet lammekølle

Til 8 personer

 

Grillet lam er noget af det lækreste at spise.  Grillet lammekølle er ingen undtagelse, det smager pragtfuldt og er dejligt saftigt og mørt. Du kan krydre med dine favorit krydderier, men rosmarin er meget anvendeligt til lam.

 

Af Min Madopskrift

 Ingredienser Grillet lammekølle på kuglegrill
  • 1 stk. lammekølle med ben på ca. 3 kg
  • 10 – 20 hvidløgsfed
  • 1 spsk. smør
  • Groft salt
  • 2 dl. vand
  • Friskkværnet peber
  • ½ dl. olivenolie
  • 1 håndfuld salvie
  • 1 håndfuld frisk rosmarin

Tilbehør

Kartofler med frisk salvie i ovn

Fremgangsmåde – Grillet lammekølle på kuglegrill

Lammekøllen skal grilles med indirekte varme.

Tag en pose kul af meget god kvalitet, og beregn en stor mængde i begge sider, men ikke flere end at der er plads til lammekøllen i midten.

Tænd op i kullene og når de er rødglødende placeres de i siderne så midten i grillen er fri.

Derefter placerer du en bakke i midten til opsamling af stegefedtet fra lammekøllen i bunden af kuglegrillen.

Kom 2 dl vand i bakken.

Ovenpå placeres risten hvor du ligger lammekøllen i midten, så den ikke får direkte varme.

I mens kullene bliver rødglødende, færdiggøres lammekøllen.

Først ridses lammekølle let i overfladen, så krydderier kan trænge lidt ind i overfladen.

Gnid lammekølle ind i smør og olie.

Krydr lammekøllen med groft salt og friskkværnet peber.

Stik dybe huller hvor rosmarin og hvidløgsfed kan kommes i. Kom det antal i du synes er passende.

Rul eller drys ekstra finthakket rosmarin om hele lammekøllen og godt ind i hullerne.

Fordel de rødglødende briketter i bunden som beskrevet ovenover og kom bakken i midten. Kom vand 2 dl. vand i bakken.

Læg grillristen på og læg din lammekølle på midten af risten.

Sæt et stegetermometer i stegen.

Sæt låg på grillen og sæt udluftningen på halv i toppen.

Stegen skal nu have ca. 3 ½ til 4 timer eller til stegetermometeret viser en kernetemperatur der er enten på:

  • 60 grader er rosa lammekød
  • 65 grader er let rosa
  • 70 grader er gennemstegt

Kig til stegen en gang i timen og tilføj evt. nye rødglødende briketter, hvis varmeudviklingen daler.

Skær kartofler ud i fine skiver og kom dem på bageplader og krydr med salt og peber. Hak salvien groft.

Når kartofler er ved at få farve, drysses frisk salvie over.

Tag nu noget stegefedt fra bakken i grillen og fordel det over kartoflerne i ovnen og bag dem gyldne og møre.

Server den grillede lammekølle med ovnbagte salviekartofler og evt. coleslaw til.

Prøv også langtidsstegt lammekølle

 

Tip til Grillet lammekølle på kuglegrill

Bruger du en mindre lammekølle er fremgangsmåden den samme, men stegetiden reduceres. Beregn ca. en time stegetid per kilo kød.

Fakta om opskriften
Navn: Grillet lammekølle på kuglegrill

Af:

Kort beskrivelse: Grillet lammekølle på kuglegrill med salviekartofler

Kategori: Grill

Billede af opskriften:
Grillet lammekølle på kuglegrill

Udgivet:

Forberedelsestid i minutter: 10 minutter

Bage/Koge/Stegetid: 210 minutter

Tid i alt: 230 minutter

Nutrition: 0, ikke oplyst

Antal: 8 personer

Alle Ingredienser til opskriften:
1 stk. lammekølle med ben på ca. 3 kg
10 - 20 hvidløgsfed
1 spsk. smør
1 spsk. groft salt
1 tsk. friskkværnet peber
1 dl jomfruolivenolie
1 håndfuld salvie
1 håndfuld frisk rosmarin
Kartofler
Frisk salvie

Fremgangsmåde:
Se fremgangsmåden i opskriften

Vurdering 5 stjerner
1 til at vurdere opskrift. Du kan give opskriften op til 5 stjerner.


Nutrition Info: Vi har ikke indtastet energifordeling i hver opskrift, da det ofte er misvisende. Du kan selv finde dem her: Find fødevaredata: DTU
FavoriteLoadingFøj opskrift til favoriter

Grillet lammekølle på kuglegrill blev sidst redigeret: august 18th, 2015 af Bjørn Nielsen

Permanent link til denne artikel: http://minmadopskrift.dk/grill/grillet-lammekoelle-paa-kuglegrill.html

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *