«

»

Print denne Indlæg

Grøntsager grillet

Grøntsager grillet over gløder

Af Min madopskrift

 

Det er ikke kun kød som smager godt på grillen. Grøntsager bliver meget lækre på grill, de skal bare lige behandles med lidt olie og krydderier inden de kommes på.

Derudover er det tit meget fed og lidt usund mad der bliver serveret på grill. Ved at grille grøntsager, bliver grillmåltidet meget sundere.

De fleste grøntsager og frugter kan grilles, det udvikler smagen til det bedre. Grillede grøntsager bliver sødere i smagen, og fortrænger bitterstofferne. Men pas på med ikke at branke det du putter på.

Der findes sikkert mange andre lækre grøntsager og frugter til grill, end dem vi har valgt her. Prøv vores forslag, eller find dine egne favoritter.

Grøntsager grillet er lækkert og uundværligt tilbehør til grillmad.

Grøntsager og frugter som er velegnet til grill:

  • Agurk,
  • Ananas
  • Asparges
  • Aubergine,
  • Banan
  • Bønner
  • Citron halve,
  • Champignon
  • Courgette, (squash)
  • Fennikel,
  • Gulerødder,
  • Hvidløg
  • Julesalat,
  • Kartofler (forkogte),
  • Kål
  • Løg,
  • Majskolber
  • Peberfrugt,
  • Peberfrugt fyldte,
  • Tomater med mozzarella
  • Rød peber
  • Ærter med bælg
  • Svampe

Fremgangsmåde grøntsager grillet:

Grøntsager og frugter renses og grøntsager skæres i aflange skiver (ca. 5 – 8 mm tykke ).

Grøntsagerne smøres i olie inden de kommes på grillen. Lav f. eks en krydderolie af lidt god olivenolie, rosmarin, finthakket chili, et par dråber god vineddike og hvidløg.

Alle grøntsager grilles ved direkte varme over gløder. Svampene grilles først på lamelsiden, vendes om og dryppes med krydderolien – grilles færdig. Svampe svinder meget under varme, så de skal ikke ligge for lang tid.

Peber grilles med skindet på, det giver en flot farve, men pas på, de brænder nem på.

Man kan også vælge at flå skindet af. Det gøres lettest ved at putte dem i en gryde, når de stadig er meget varme. Lad dem ligge et par minutter, så er skindet lige til at tage af. Men der er som sådan ingen grund til at gøre det, andet end hvis de er brændt på, så kan de reddes på denne måde.

Ellers er det bare at sørge for, at vende grøntsager og frugter når de har fået grill striber.

Drys med gourmet salt over de grillede grøntsager. Til sidst kommes der friskhakkede krydderurter over. Frisk rosmarin eller timian giver en fantastisk smag, men kun fantasien sætter grænsen. Vi håber denne artikel om Grøntsager grillet , kan gøre grillmåltidet lidt sundere.

Tips

Et lille trick som kan give ekstra smag til de grillede grøntsager er: Grill først lidt bacon og kom dem på en tallerken. Læg de grillede grøntsager ovenpå.

Velbekomme

Min Madopskrift

Min madopskrift på nettet

 

 

FavoriteLoadingFøj opskrift til favoriter

Grøntsager grillet blev sidst redigeret: juni 28th, 2013 af Bjørn Nielsen

Permanent link til denne artikel: http://minmadopskrift.dk/grill/groentsager-grillet.html

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *