«

»

Print denne Indlæg

Ribbensteg på rotisseri i gasgrill eller kuglegrill

Ribbensteg på rotisseri  i grill

Til 4 personer

 

Af Min Madopskrift

Ribbensteg på rotisseri i gasgrill eller kuglegrill, bliver meget mere sprød og saftig hvis du laver den på et rotisseri i en gasgrill eller kuglegrill.

Så får du Verdens mest saftige møre og sprøde ribbensteg du kan tænke dig med sprød svær.

Hemmeligheden ved at få ribbenstegen saftig er, at den hele tiden drejer rundt og saften derved bliver i stegen.

Du får såmænd også den mest lækre stegesky du kan tænke dig.

Husk, du skal bruge en ribbensteg af god kvalitet.

Ingredienser Ribbensteg på rotisseri
  • 1 ribbensteg på ca. 1.5 kilo
  • Salt
Tilbehør til Ribbensteg på rotisseri
  • Franske kartofler
  • Agurkesalat
  • Rødkål, lun
  • Hvide kartofler
Ingredienser Sauce
  • Ribsgele
  • Kartoffelvand
  • Friskkværnet peber
  • Meljævning af mel og vand
  • Kulør
Fremgangsmåde Ribbensteg på rotisseri
  1. Tag ribbensteg og rids den helt ud til siderne, da slagteren nok ikke er kommet helt ud der. Pas på du ikke ridser ned i kødet.
  2. Tænd din gasgrill op på indirekte varme.
  3. Sæt temperaturen til ca. 200 grader.
  4. Sæt ribbenstegen ind på dit rotosseri og lad den være i 10 minutter. Du kan evt. binde den fast også. Stik spyddet ind under sværen, hvis du ikke vil have mærker fra spyd.
  5. Efter 10 minutter på din Weber kuglegrill eller gasgrill har sværene åbnet sig. Nu smører du salt, godt ind mellem sværene.
  6. Brug kun det nødvendige salt, da stegeskyen ellers bliver for salt og ødelægger saucen.
  7. Nu får du verdens sprødeste svær.
  8. Nu skal du lade ribbenstegen være i ca 30 minutter og så skruer du varmen ned til 190 grader i ca. 30 minutter.
  9. Derefter sætter du et stegetermometer ind i stegen og lader kernetemperaturen blive mindst 80 grader.
  10. Vi anbefaler en kernetemperatur 85 grader, da det er på grill og bakterier fra gris, kan være farlige.
  11. Imens koges kartoflerne møre. Rødkålen lunes og bordet dækkes.
Fremgangsmåde Brun Sauce af stegesky
  1. Nu hælder du det af stegeskyen du skal bruge, op i en lille gryde og tilsætter lidt kartoffelvand. (ikke for meget, da det kan give en bismag). Ellers brug, fløde, mælk, postevand, bouillon eller fond.
  2. Lav en meljævning af mel og vand og tilsæt meljævningen i en tynd stråle, mens du pisker saucen op.
  3. Krydr med friskkværnet peber, men ikke salt, da stegeskyen er meget saltet.
  4. Smag til med ribsgele og hæld kulør i.
Prøv også Hel kylling på gasgrill med Weber rotisseri

Servering
Server Ribbensteg på rotisseri med al tilbehøret.

 

Tips til Ribbensteg på rotisseri

Lad ribbenstegn samle sig 10 min. så saften bliver i kødet.

Fakta om opskriften
Navn: Ribbensteg på rotisseri i gasgrill eller kuglegrill

Af:

Kort beskrivelse: Ribbensteg på rotisseri i gasgrill eller kuglegrill

Kategori: Grill

Billede af opskriften:
Ribbensteg på rotisseri i gasgrill eller kuglegrill

Udgivet:

Forberedelsestid i minutter: 10 minutter

Bage/Koge/Stegetid: 70 minutter

Tid i alt: 80 minutter

Nutrition: 0, ikke oplyst

Antal: 4 portioner

Alle Ingredienser til opskriften:
1 ribbensteg på ca. 1.5 kilo
Salt
Franske kartofler
Agurkesalat
Rødkål
Hvide kartofler
Ribsgele
Kartoffelvand
Friskkværnet peber
Meljævning af mel og vand
Kulør


Fremgangsmåde:
Se fremgangsmåden i opskriften

Vurdering 5 stjerner
1 til at vurdere opskrift. Du kan give opskriften op til 5 stjerner.


Nutrition Info: Vi har ikke indtastet energifordeling i hver opskrift, da det ofte er misvisende. Du kan selv finde dem her: Find fødevaredata: DTU
FavoriteLoadingFøj opskrift til favoriter

Ribbensteg på rotisseri i gasgrill eller kuglegrill blev sidst redigeret: december 12th, 2015 af Bjørn Nielsen

Permanent link til denne artikel: http://minmadopskrift.dk/grill/ribbensteg-paa-rotisseri-i-gasgrill-eller-kuglegrill.html

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *