«

»

Print denne Indlæg

Andesteg i ovn

Andesteg sprødstegt i ovn

 

Andesteg i ovn er en af de mest traditionelle danske opskrifter, som kan spores langt tilbage i tiden.

Et godt råd angående ænder er, at hvis du står med en and som har gået udenfor på bondemandes marker, skal den stege længere tid på lavere grader. Dette fordi, at en fritgående and har større og kraftigere muskler og kød, som skal mørnes i ovnen.

Opskriften her er til en almindelig and.

 

Af Min madopskrift

Ingredienser:
  • 1 and – ca. 2 – 3 kg
  • 150 gram stenfrie svesker
  • 4 madæbler
  • 1 løg
  • 2 gulerødder
  • 2 kviste persille
  • salt
  • peber
Fremgangsmåde

En dybfrossen and, skal den optøs i køleskabet i ca. to døgn. Husk at sætte den i et fad nederst og på en bakke, så saften ikke drypper på øvrige madvarer.

En frisk and, kan bruges med det samme.

Ovnen tændes på 225°. Indmaden, blod, sener og overskydende fedt fjernes. Anden skylles grundigt og tørres. Husk god køkkenhygiejne, når du skal tilberede fjerkræ.

Hænder, knive og skærebræt vaskes grundigt i kogende vand, før berøring med andre fødevarer.

Anden gnides med groft salt og peber.

Æbler skylles, skrælles og skæres i både. Sammen med sveskerne kommes de i anden.

Sæt evt. kødnåle i, og luk ende stykket, så indmaden bliver i anden. Fjern kødnåle når anden er færdig.

Anden lægges på ovn risten med ryggen opad. Bradepanden placeres nedenunder. Andestegen placeres nederst i ovnen og brunes – efter bruning vendes anden med brystet opad.

Varmen sættes ned til 160 gr. Andestegen skal derefter steges i ca. 2½ 3 timer, til væsken er lys uden blod, og anden indvendigt har opnået en kernetemperatur på mindst 75°. Så farlige bakterier dræbes.

Brug stegetermometer, der stikkes ind i det tykkeste stykke kød.

Ca. 10 minutter før anden er færdig stegt hældes stegeskyen fra til sauce. Anden sættes tilbage i ovnen og der skrues op for varmen til 225°, hvor anden bruner i ca. 10 minutter med åben ovndør.

Hold øje med, at anden ikke bliver for brun. Lad andestegen hvile ca. 10 minutter, inden udskæring.

Hvis anden når, at blive lidt kold, kan stykkerne holdes lune i oven, inden servering.

Andesauce

Skum fedtet af stegeskyen. Hæld en god portion stegesky i en kasserolle sammen med kråse, hjerte, hals og vingespidser. Lad det simrer med låg i en lille time.

Sigt og jævn.
Til And tilbydes hvide kogte kartofler, små brunede kartofler, lun rødkål, ribs gele, franske kartofler og andesauce.

Se også and langtidstegt
Fakta om opskriften
Navn: Andesteg i ovn

Af:

Kort beskrivelse: Andesteg i ovn

Kategori: Julemad

Billede af opskriften:
Andesteg i ovn

Udgivet:

Forberedelsestid i minutter: 20 minutter

Bage/Koge/Stegetid: 180 minutter

Tid i alt: 200 minutter

Nutrition: 0, ikke oplyst

Antal: 4 personer

Alle Ingredienser til opskriften:
1 and - ca. 2 - 3 kg
150 gram stenfrie svesker
4 madæbler
1 løg
2 gulerødder
2 kviste persille
salt
peber


Fremgangsmåde:
Se fremgangsmåden i opskriften

Vurdering 5 stjerner
Vi har været 1 til at vurdere opskrift. Du kan give opskriften op til 5 stjerner.


Nutrition Info: Vi har ikke indtastet energifordeling i hver opskrift, da det ofte er misvisende. Du kan selv finde dem her: Find fødevaredata: DTU
FavoriteLoadingFøj opskrift til favoriter

Andesteg i ovn blev sidst redigeret: juli 19th, 2015 af Bjørn Nielsen

Permanent link til denne artikel: http://minmadopskrift.dk/julemad/andesteg-i-ovn.html

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *