«

»

Print denne Indlæg

Gløgg opskrift – Nem og hurtig Gløgg

Gløgg opskrift – Nem og hurtig hjemmelavet Gløgg og uden sukker

Giver en bowle gløgg

 

Der findes mange fine opskrifter på hjemmelavet Gløgg, og mange hjem, har deres helt egen traditionelle opskrift på gløgg.

Fælles for de fleste Gløgg opskrifter er dog, at rødvin er basisingrediensen.

Gløgg er en herlig krydret varm drik, som rigtig varmer i en kold tid.

I dag hvor man har fundet ud af, at man skal spare på sukkeret, for helbredet skyld, bør din gløgg opskrift være uden sukker.

Her får du Min Madopskrift bud på en dejlig skøn krydret Gløgg.

Gløgg opskrift – Nem og hurtig og uden sukker, serveret i højt glas med en lang teske til.

Af Min Madopskrift

Ingredienser Gløgg opskrift – Nem og hurtig Gløgg
  • 1 flaske rødvin, billig, evt. kirsebærvin
  • 1 citron, hel citronskal, (det gule, hvor det hvide er fjernet)
  • 2 kanelstænger
  • 2 hele nelliker
  • 2 hele kardemomme
  • 2 cm ingefær (hel)
  • 2 stjerneanis, hele
  • 200 gram mandelspliter
  • 2 dl rosiner
  • 2 dl. portvin
Fremgangsmåde Gløgg opskrift – Nem og hurtig Gløgg

Gløggessens

Først skal der laves en gløggessens, dette gøres ved, at du tager et stort glas eller skål.

Kom rosinerne i og hæld portvinen over, så alle rosinerne er dækket af portvin. Lad det trække i en times tid eller mere.

Tag en stor gryde og kom en kopfuld rødvin i gryden og lun det langsomt op. Tilsæt citronskal og alle krydderierne.

Blandingen må ikke koge, men skal varmes op til ca. 90 grader.

Tag gryden af varmen og sæt essensen til side i et kvarter og trække.

Hæld blandingen gennem en si og tilbage i gryden. Nu har du en gløggessens.

Gløgg

Hæld resten af rødvinen ned til din gløggessens. Tilsæt nu mandler og hele glasset med portvin og rosiner og varm det op til lige under kogepunktet.

Tag det af varmen og server straks.

Servering

Tag et krus og hæld gløgg i kruset, sørg for at der kommer rosiner og mandler med.

Kom en lang teske i kruset, så de lækre rosiner og mandler kan spises løbende.

Velbekomme.

Prøv også opskrift på Gammeldags klejner

 

Tips til Gløgg opskrift –Gløgg opskrift – Nem og hurtig Gløgg

Du kan variere ingredienserne som du synes, uden at det ødelægger smagen.

Kirsebærvin er oplagt at bruge i stedet for alm. rødvin.

Kom evt. en spiseskefuld honning i den færdige gløgg.

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Gløgg opskrift - Nem og hurtig Gløgg
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
FavoriteLoadingFøj opskrift til favoriter

Gløgg opskrift – Nem og hurtig Gløgg blev sidst redigeret: december 16th, 2014 af Bjørn Nielsen

Permanent link til denne artikel: http://minmadopskrift.dk/julemad/gloegg-opskrift-nem-og-hurtig-gloegg.html

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *