«

»

Print denne Indlæg

Hjemmelavet kogt rødkål

Kogt rødkål

 

Hjemmelavet kogt rødkål smager som så meget andet, meget bedre når man laver det selv.

Det er ret simpelt at lave en velsmagende hjemmelavet rødkål, som selv børn vil synes om.

Hjemmelavet kogt rødkål, smager bedre end det du køber.

Af Min Madopskrift

Ingredienser Hjemmelavet kogt rødkål
  • 1 mellemstørrelse rødkålshoved, frisk
  • 50 gram Smør, eller en god stor spiseskefuld
  • 1 sødt æble
  • 1 spsk. andefedt (kan udelades)
  •  ½ dl. Eddike
  • ½ citron, saften
  • 2 dl. Ribssaft. sød
  • 2 – 3 spsk. Sukker
  • 1 tsk. Salt
Fremgangsmåde Hjemmelavet kogt rødkål

Tag de yderste blade af rødkålen, så du har en helt frisk og fint rødkål.

Halver rødkålen og gentag så du har fire både.

Snit nu kålen i fine tynde små stykker.

Den midterste hvide stok, skal du skære fra og kassere.

Fjern kernehuset på æblet og skær det i grove stykker.

Tag en stor gryde og kom rødkålen og æblet i. Tilsæt resten af ingredienserne undtagen fedtstoffet og kog det langsomt op.

Kog det ved middelkraftig varme nogle minutter uden låg og med fuld styrke på emhætten, da det afgiver kraftig duft

Skru ned for varmen og læg låg på gryden.

Kålen skal simre ved svag varme ca. i en time.

Obs. Pas på at rødkålen ikke brænder på. Fyld evt. lidt vand på, hvis rødkålen er ved at koge tør.

Rør rundt i rødkålen og se hvor meget væske der er i gryden. Er der en del væske lader du låget blive af, så væsken kan fordampe.

Hvis man ønsker lidt (bid) tages rødkålen af varmen. Ønskes mere (mørt) rødkål, koges der videre til rødkålen har den konsistens man ønsker.

Smag til med sukker, smør, evt. andefedt og salt.

Hjemmelavet rødkål må gerne trække, så du kan fint lave den 2-3 dage før du skal bruge den.

Opbevares i køleskabet.

Prøv også svigermors syltede rødbeder

 

Tips til rødkål

Rødkål er særdeles velegnet til frysning.

 

Summary
Recipe Name
Hjemmelavet kogt rødkål
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
FavoriteLoadingFøj opskrift til favoriter

Hjemmelavet kogt rødkål blev sidst redigeret: december 16th, 2014 af Bjørn Nielsen

Permanent link til denne artikel: http://minmadopskrift.dk/julemad/hjemmelavet-kogt-roedkaal.html

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *