«

»

Print denne Indlæg

Kalkunbryst fyldt og farseret

Kalkunbryst fyldt og farseret i ovn

 

Kalkunbryst er magert og dejlig mørt fjerkrækød, som dog ikke smager af så meget. Men så kan du få kødet til at smage som du gerne vil have det.

Her fylder vi i gode smagsfulde råvarer i kalkunbryst.

Af Min Madopskrift

Til 4 personer

Ingredienser til Kalkunbryst fyldt og farseret:
  • 1 stort kalkunbryst på ca. 1200 gram
Fyld til Kalkunbryst fyldt og farseret:
  • 1 lille porre, finthakket
  • 3 fed hvidløg, finthakket
  • 1 rødløg
  • 1 pakke bacon af 100 – 150 gram, finthakket
  • 1 grøn peber, finthakket
  • 1 æg
  • 2 spsk. Smør
  • 1 spsk. brun farin
  • 1 spsk. paprika
  • 1 stor spsk. Rosmarin, finthakket
  • 1 dl. ris
  • 1 spsk. rasp
  • 1 spsk. sød chilisauce (Kan udelades)
  • 2 dl vand eller hvidvin
  • 1 cl whisky (Kan udelades)
Sauce til Kalkunbryst fyldt og farseret:
  • Whiskysauce af stegeskyen
  • ½ tsk. Cayennepeber
Tilbehør til Kalkunbryst fyldt og farseret:

Dampede grøntsager og ovnstegte kartofler

Fremgangsmåde:

Kog ris som anvist på posen og køl dem ned.

Skræl og lav de ovnstegte kartofler, så de er klar samtidigt med kalkunbryst.

Tag kalkunbryst og skær en dyb flænge på langs. Der skal være 1 til to cm kød tilbage i bunden. Kom smør, salt og peber i snittet.

Tag en pande, kom lidt olie på og svits, løg, bacon, grøn peber, paprika, rosmarin og porre. Tilsæt hvidløg 1 min. før det er færdigt.

Rør ris, sød chilisauce, brun farin, salt, peber, æg og rasp i.

Tag det af varmen og rør 1 spsk. smør i.

Kom fyldet i kalkunbryst og luk evt. med kødnåle. Men det er ikke nødvendigt.

Læg kødet i en stor bradepande. Smør kalkunkødet med olie, og drys lidt paprika, salt og peber over.

Hæld vand eller hvidvin og whisky i bradepanden og steg kalkunbryst ved 200 grader i ca. 40 min. eller indtil kødet er gennemstegt og kødsaften er klar.

Damp grøntsagerne.

Hæld skyen i en gryde og kog den lidt ind. Tilsæt lidt cayennepeber. Jævn skyen med fløde og smag til med rosmarin, evt. mere whisky, salt og peber.

Server straks.

Du kan også prøve Kalkuncuvette med ovnkartofler

 

Tips til Kalkunbryst fyldt og farseret

Du kan også bruge kalkucuvette.

Kom evt. en klat gorgonzola i whiskysaucen

Fyldet kan varieres efter egen smag.

Summary
recipe image
Recipe Name
Kalkunbryst fyldt og farseret
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
FavoriteLoadingFøj opskrift til favoriter

Kalkunbryst fyldt og farseret blev sidst redigeret: august 5th, 2014 af Bjørn Nielsen

Permanent link til denne artikel: http://minmadopskrift.dk/kalkun/kalkunbryst-fyldt-og-farseret.html

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *