«

»

Print denne Indlæg

Grundfars til frikadeller og farsretter

Grundfars af kalv og svinekød til frikadeller og lign.

Af Min Madopskrift

 

Fars er en blanding af hakket kød, drøjemiddel (mel, havregryn og lign), æg, væske og krydderier.

Fars kan laves af alt slags kød, men mest almindeligt er, fars af svinekød og kalvekød som f. eks. Bruges til frikadeller.

Svinekød alene giver en lidt fed fars, men er velegnet.

Svinekød og oksekød er også velegnet til fars.

Oksekød og kalvekød er ikke så velegnet.

Drøjemiddel

Mel, havregryn, kartofler, rasp, franskbrød.

Væske

Mælk, vand, bouillon, suppe, øl, fløde eller lign.

Krydderier

Salt, peber, allehånde, muskat og lign.

Grøntsager

Løg

Bindemiddel

Æg

Opskrift grundfars til frikadeller

  • 500 gram hakket svinekød og kalvekød
  • 6 spsk. hvedemel
  • 2 dl. mælk
  • 2 æg
  • 1 tsk. salt
  • Knivspids peber
  • 1 løg finthakket eller revet

 

Fremgangsmåde Grundfars til frikadeller:

Kom alle ingredienserne, undtagen mælken, i en skål og rør det sammen. Tilsæt mælken lidt efter lidt, til farsen har den rette konsistens.

Tilsæt evt. mere væske eller hold lidt tilbage.

Farsen skal være fast.

Stilles køligt i køleskabet en times tid inden brug.

Tips

Dette er en grundfars. Tilsæt dine egne krydderier

 

Summary
Recipe Name
Grundfars til frikadeller og farsretter
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
FavoriteLoadingFøj opskrift til favoriter

Grundfars til frikadeller og farsretter blev sidst redigeret: maj 23rd, 2014 af Bjørn Nielsen

Permanent link til denne artikel: http://minmadopskrift.dk/kalv-svin/grundfars-til-frikadeller-og-farsretter.html

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *