«

»

Print denne Indlæg

Kartoffelfondant

Kartoffelfondant med muskatnød

Til 4 personer
Kartoffelfondant serveres til oksestege, lammesteg og steaks, og er særdeles velegnet som erstatning for flødekartofler og lign.

Kartoffelfondant kan laves i ovnen eller på en pande.

Kartoffelfondant servers ofte som tilbehør til oksekød og lammekød på de lidt finere restauranter.

Af Min Madopskrift

Ingredienser
  • 4 store bagekartofler
  • salt og peber
  • 75 gram ægte lurpak smør
  • Olivenolie
  • Knivspids muskatnød
  • Vand eller fond (hønsefond)
Fremgangsmåde
  1. Kartoflerne skrælles
  2. Tag en skarp kniv og skær og form 2 aflange ”bøtter” af hver kartoffel. Fondant skal være helt rund i siderne og flad i bund og top
  3. Tag en gryde og kom olie med lidt smør i gryden og varm det op til det næsten ryger.
  4. Kom kartoflerne i og lav dem blive gyldne på alle sider.
  5. Krydr med salt og peber.
  6. Dæk kartoffelfontander næsten helt (3/4) med vand eller fond.
  7. Kom smørret i gryden
  8. Krydr med salt og muskatnød
  9. Sæt det ind i en 200 grader varm ovn i Ca. 15 til 20 minutter eller indtil vandet/fond er væk.
  10. Eller
  11. Kog kartoflerne på komfuret ved middelkraftig varme indtil alt vandet/fond er kogt væk og der kun er tykt fedtstof tilbage.
  12. 10. Sættes til afkøling

Servering

Lun Kartoffelfondant i ovnen inden servering

Prøv også pommes Anna

Tips til Kartoffelfondant

Du kan tilsætte timian når de koger ind.

Muskatnød giver fondant det lille ekstra ”pift” men kan udelades.

Fakta om opskriften
Navn: Kartoffelfondant

Af:

Kort beskrivelse: Kartoffelfondant

Kategori: Kartofler - Kartoffel opskrifter

Billede af opskriften:
Kartoffelfondant

Udgivet:

Forberedelsestid i minutter: 10 minutter

Bage/Koge/Stegetid: 20 minutter

Tid i alt: 30 minutter

Nutrition: 0, ikke oplyst

Antal: 4 portioner

Alle Ingredienser til opskriften:
4 store bagekartofler
salt og peber
75 gram ægte lurpak smør
Olivenolie
Knivspids muskatnød
Vand eller fond (hønsefond)


Fremgangsmåde:
Se fremgangsmåden i opskriften

Vurdering 5 stjerner
Vi har været 1 til at vurdere opskrift. Du kan give opskriften op til 5 stjerner.


Nutrition Info: Vi har ikke indtastet energifordeling i hver opskrift, da det ofte er misvisende. Du kan selv finde dem her: Find fødevaredata: DTU
FavoriteLoadingFøj opskrift til favoriter

Kartoffelfondant blev sidst redigeret: januar 14th, 2016 af Bjørn Nielsen

Permanent link til denne artikel: http://minmadopskrift.dk/kartofler-kartoffel-opskrifter/kartoffelfondant.html

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *