«

»

Print denne Indlæg

Kartoffelmos klassisk

Kartoffelmos

Af min madopskrift

Tilbehør til 4 personer

 

Ingredienser kartoffelmos:

2 kg kartofler

1½ dl mælk

50 g smør

Salt og friskkværnet peber

Lidt revet muskatnød

Fremgangsmåde kartoffelmos:

Skræl kartoflerne og fjern evt. urenheder som øjne og skær dem i mindre stykker.

Kog det hele sagte i en tykbundet gryde i vand uden salt, i ca. 20 min. Hæld vandet fra kartoflerne, (brug evt. kogevand til saucen) og lad kartofler blive i gryden, så de kan blive helt møre. Mos derefter kartoflerne kartoffelstøder eller elpisker.

Tilsæt mælken lidt efter lidt under rolig piskning. Tilsæt smørret og salt og peber. Pisk mosen til den er let og luftig. Smag igen til med salt og peber.

Tips: Kartofler, der skal moses, skal altid koges uden salt.

En rest kartoffelmos kan steges på en stegepande i smør dagen efter, og bruges som pålæg på rugbrød. Smager herligt.

 

FavoriteLoadingFøj opskrift til favoriter

Kartoffelmos klassisk blev sidst redigeret: april 3rd, 2013 af Bjørn Nielsen

Permanent link til denne artikel: http://minmadopskrift.dk/kartofler-kartoffel-opskrifter/kartoffelmos-klassisk.html

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *