«

»

Print denne Indlæg

Blåbærsnaps af danske eller amerikanske blåbær

Blåbærsnaps

Giver 1 flaske blåbærsnaps

 

Blåbær snaps – Blåbærsnaps

Blåbær snaps er meget nem at lave og så får man tilmed en meget velsmagende kryddersnaps med en meget flot farve.

I realiteten kan man erstatte blåbær med andre bær af samme type, opskriften er den samme.

En tur ud i naturen og samle bær til kryddersnapsen, er en fantastisk tur for hele familien, om det så er på heden efter vilde blåbær, tyttebær sortbær eller andre bær, eller i skoven efter brombær, jordbær eller hindbær.

Inden du går i gang kan du læse vores guide her: Kryddersnaps guide

 

Af Min Madopskrift

Blåbærsnaps af danske eller amerikanske blåbær

Ingredienser til Blåbær snaps – Blåbærsnaps

  • 1 lille eller stort glas som kan lukkes.
  • Blåbær en god håndfuld, som fyldes halvt op i glasset, eller lidt mere.
  • Vodka eller klar snaps.
  • (Kan undlades) Fin Dansk honning der evt. er købt hos biavleren

Fremgangsmåde blåbærsnaps

Pluk de modne hele bær i naturen eller brug de store amerikanske blåbær fra haven.

Skyld dem grundigt.

Lad blåbær blive helt tørre i et viskestykke.

Nu tænder du ovnen op på 100 grader og kommer blåbær ind i ovnen på bagepapir og giver dem 1 time eller indtil de er mørke og tørre. Dette giver en kraftigere kryddersnaps.

Tag nu et stort syltetøjsglas eller glas som kan lukkes og fyld det halvt op, eller lidt mindre med tørre blåbær.

Hæld nu vodka eller neutral snaps op i glasset og fyld næsten helt op låget, og sæt låget på.

Stil nu snapseblandingen ind i et mørkt skab.

Nu skal blandingen trække i min. 3 måneder og gerne 1 år. Smag gerne lidt under vejs, så du kan smage når snapsen er helt perfekt.

Efter ca. minimum 3 måneder, sis blandingen gennem et kaffefilter eller lign. og hældes på en flot flaske.

Du skal ikke fortynde blandingen, den er drikkeklar. Men bør hvile i ca. 14 dage inden servering.

Brombær snapsen får hen af vejen, en likøragtig smag.

Tips.

Hvis snapsen er for kraftig i smagen, kan den fortyndes en smule. Sød den eventuelt med honning

Prøv evt. at tilsætte en halv vaniljestang, hvis snapsen skal bruges til dessert eller tilsæt 1 spsk. honning. (Stort glas) Lad det trække yderligere cirka 14 dage.

 

Er din kryddersnaps ikke som den skal være, læs følgende artikel som måske kan redde din dram.

Justerer din kryddersnaps

TRYK PÅ + for al Info om opskrift >>>
Fakta om opskriften
Navn: Blåbærsnaps af danske eller amerikanske blåbær

Af:

Kort beskrivelse: Blåbærsnaps af danske eller amerikanske blåbær

Kategori: Kryddersnaps

Billede af opskriften:
Blåbærsnaps af danske eller amerikanske blåbær

Udgivet:
Forberedelsestid i minutter: 10 minutter

Bage/Koge/Stegetid: 60 minutter

Tid i alt: 70 minutter

Nutrition: 0, se info

Antal: Giver 1 flaske blåbærsnaps

Alle Ingredienser til opskriften:
1 stort glas som kan lukkes
Blåbær en god håndfuld
Vodka eller klar snaps

Fremgangsmåde:
Se fremgangsmåden i opskriften

Nutrition Info: Vi har ikke indtastet energifordeling i hver opskrift, da det ofte er misvisende. Du kan selv finde dem her: Find fødevaredata: DTU
FavoriteLoadingFøj opskrift til favoriter

Blåbærsnaps af danske eller amerikanske blåbær blev sidst redigeret: september 10th, 2017 af Bjørn Nielsen

Permanent link til denne artikel: http://minmadopskrift.dk/kryddersnaps/blaabaersnaps-af-danske-eller-amerikanske-blaabaer.html

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *