«

»

Print denne Indlæg

Lærkenålesnaps

Lærkenålesnaps af friske grønne lærkenåle

Giver en flaske kryddersnaps

 

Du skal bruge

de helt nye lysegrønne lærkeskud til kryddersnaps.

Pluk de lysegrønne friske skud i maj. Du kan også bruge grannåle eller fyrrenåle.

 

Af Min Madopskrift

Ingredienser
  • Klar snaps eller vodka
  • Håndfuld nye skud med lærkenåle
Fremgangsmåde

Tag et stort glas og fyld det halvt op med friske skud.

Kom de unge skud ned i glasset og overhæld med klar snaps eller vodka.

Lad det trække i Ca. 1 måned eller til det får en flot farve.

Tag en smagsprøve.

Det skal smage godt og dufte af lærkenåle og en anelse harpiks.

Filtrer snapsen igennem et kaffefilter.

Kom indholdet på en flot flaske.

Lad det stå i Ca. 14 dage og trække.

Fyrresnaps vinder ved yderligere lagring. Efter 1 år lagring på flaske, får du den bedste smag.

Fortynding

Ønsker man en mildere smag af lærkenåle og harpiks kan du fortynde snapsen med det samme som den er lagret i.

Efter du har filtreret snapsen igennem et kaffefilter, fortynder du snapsen efter din smag. F.eks. i blandinger 1:1, 1:2, 1:3 eller 1:4. og kommer det på flasker.

Lad det stå i Ca. 14 dage og trække.

Lav en prøvesmagning, har blandingen for meget smag af lærkenåle, fortyndes blandingen yderligere.

Lad det stå i Ca. 14 dage og trække.

Gentag, til du har den perfekte smag.

Lærkesnaps vinder ved yderligere lagring. Efter 1 år lagring på flaske, får du den bedste smag.

Servering

Skal drikkes iskold om sommeren.

Lidt lunere om vinteren f.eks. til julefrokosten, da den så får kraftigere smag.

Prøv også grannålesnaps og fyrrenålesnaps

 

Er din kryddersnaps ikke som den skal være, læs følgende artikel som måske kan redde din dram.

Justerer din kryddersnaps

 

Summary
Recipe Name
Lærkenålesnaps
Published On
Preparation Time
Total Time
FavoriteLoadingFøj opskrift til favoriter

Lærkenålesnaps blev sidst redigeret: maj 25th, 2016 af Bjørn Nielsen

Permanent link til denne artikel: http://minmadopskrift.dk/kryddersnaps/laerkenaalesnaps.html

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *