«

»

Print denne Indlæg

Valnøddesnaps

Valnøddesnaps klassisk opskrift

Giver en flaske valnøddesnaps

 

Valnøddesnaps er vel nok den mest kendte kryddersnaps, og den de fleste begynder med.  Valnøddesnapsen kan drikkes og har opnået sin fulde smag efter et års lagring. Den helt raffinerede smag opnås efter ca. 10 års lagring. Til kryddersnaps benyttes grønne valnødder der plukkes juli og senest i august, eller inden skallen bliver hård.

Af Min Madopskrift

Ingredienser valnøddesnaps
  • 4 store grønne valnødder
  • 1 flaske klar snaps eller vodka
  • Gummihandsker
Fremgangsmåde
  1. færdige valnøddesnaps, og her skal man prøve og smage sig lidt frem.
  2. Tag gummihandsker på, da valnødder indeholder kraftig farve.
  3. Skyld valnødder og dup dem tørre.
  4. Halver dem i hver i 4 stykker eller flere.
  5. Kom dem i et skoldet glas
  6. Overhæld valnødder med snaps
  7. Nu sættes glasset et mørkt og lunt.
  8. Efter et stykke tid, bliver blandingen mørkt eller næsten sort.
  9. Ryst glasset en gang imellem eller mindst en gang om ugen.
  10. ben glasset hver gang, så frisk luft kan komme ned i glasset.
  11. Når der er gået en måned rystes blandingen rigtigt grundigt.
  12. Lad det lagre med nødderne i ca. 3 måneder i alt.
  13. Du kan godt lagre det længere, men der vindes ikke meget mere smag.
  14. Efter to måneder skal blandingen eller essensen filtreres gennem et kaffefilter.
  15. Nu tager du en ny eller nye flasker snaps.
  16. Nu skal du lave din helt egen valnøddesnaps. Som en fingerregel skal der bruges en del essens til 10 dele ren snaps. Men en god kraftig valnøddesnaps består af 5 dele essens til 5 dele ny snaps.
  17. Kom kryddersnaps på flotte flasker og sæt dem mørkt. Efter 14 dage smages på snapsen, er den for tynd kommes mere ekstrakt i . Er den for kraftig, skal den lagres længere.
  18. Der vil komme sort bundfald og det er helt naturligt.

Efter 14 dage er snapsen klar til servering

Prøv også Marehalm kryddersnaps

Tips til valnøddesnaps

Du kan forkorte eller forlænge lagringen og prøve dig frem

 

FavoriteLoadingFøj opskrift til favoriter

Valnøddesnaps blev sidst redigeret: september 10th, 2016 af Bjørn Nielsen

Permanent link til denne artikel: http://minmadopskrift.dk/kryddersnaps/valnoeddesnaps.html

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *