«

»

Print denne Indlæg

Citronkylling hel i ovn

Citronkylling hel i ovn med ris (Umami)

Af Min Madopskrift

Til 4 personer

 

Skal det være nem aftensmad med kylling, og det skal smage af noget spændende også!  Så er denne menu med hel kylling og citron et skønt og nemt måltid.

Citronkylling hel i ovn kommes hel ind i ovnen og passer næsten sig selv. Skal det være lidt stærkt også, kan der kommes chili i saucen. Her mikser vi kokosmælk, tomater, kidney bønner med citron og lime. Derefter drypper vi kyllingen med sirup. Dette giver en spændene og dejlig kraftig smag af lemon/citron med lidt sødme til retten.

Ingredienser Citronkylling hel i ovn:

  • 1 stor kylling 1200 -1400 g
  • 1 spsk. blødt smør
  • 1 spsk. honning
  • 1 spsk. sirup
  • Et par kviste frisk timian eller 1 spsk. tørret
  • 1 tsk. Paprika
  • 1 tsk. Ras el Hanout, Marokkansk krydderi
  • 1 dåse kokosmælk
  • 1 dåse flåede tomater
  • 1 dåse røde kidney bønner
  • Skallen af 1 økologisk citron
  • Saften af 1 lime
  • Salt og peber
  • 1/2 rød chili finthakket (Kan udelades)

Tilbehør til Citronkylling hel i ovn:

Kogte hvide ris og isvand med citron

Fremgangsmåde Citronkylling hel i ovn:

Kom en kande koldt vand i køleskabet. Tænd ovnen på 200 grader. Skyld kyllingen og dup den tør. Tag et stort ildfast fad. Kom kyllingen op i fadet. Smør kyllingen ind i smørret.

Drys Ras el Hanout, paprika, timian over kyllingen. Fordel det over hele kyllingen. Krydr den med salt og peber.

Sæt kyllingen i ovnen og giv den ca. en time. Vend kyllingen efter 15 min. Dette gøres for at undgå at krydderier brænder og for at fordele væsken i kyllingen.

Riv skallen på citronen.

Tag kyllingen ud af ovnen, og fjern ¾ af fedtet som ligger i fadet. Kom nu flåede tomater, kokosmælk og bønner op i fadet.

Kom revet skal af citron med op.

Rør det hele godt sammen.

Smør kyllingen ind i honning og pres lemon ud over kyllingen.

Krydr med salt og peber.

Dryp sirup ud over kyllingen.

Sæt det tilbage i ovnen og giv det yderligere ca. 10 min. Ved 200 grader.

Hold øje med at kyllingen ikke branker pga. honningen og sirup.

Kog risene.

Tag det ud af ovnen.

Parter kyllingen.

Rør godt rundt i saucen og kom kyllingestykkerne i fadet og anret stykkerne i saucen.

Tag kanden med det kolde vand. Kom evt. isterninger ned i vandet. Kom saften fra citronen ned i vandet.

Server med kogte hvide ris og citronvand.

Tips til Citronkylling hel i ovn:

Chili passer godt til denne ret.

Man kan evt. smøre kyllingen ind i et fed hvidløg også.

Man kan bruge rosmarin i stedet for timian.

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Citronkylling hel i ovn
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
31star1star1stargraygray Based on 4 Review(s)
FavoriteLoadingFøj opskrift til favoriter

Citronkylling hel i ovn blev sidst redigeret: maj 15th, 2014 af Bjørn Nielsen

Permanent link til denne artikel: http://minmadopskrift.dk/kylling/citronkylling-hel-ovn.html

1 kommentar

  1. Hasse

    Jeg kan godt lide din blog.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *