«

»

Print denne Indlæg

Coq Au Vin

Coq Au Vin af hane eller kylling

Til 4 personer

 

Coq Au Vin er en Fransk nationalret hvor der indgår rødvin.

Coq Au Vin er en ”voksenret” som man nok skal være lidt oppe i årene for at kunne lide.

I den original opskrift er hovedingrediensen hane, men du kan sagtens bruge kylling.

Af Min Madopskrift

Ingredienser Coq Au Vin
  • 1 hel kylling på ca. 1200 g
  • 150 g røget stegeflæsk eller bacon
  • 2 spsk. tomatpure
  • 2 fed hvidløg
  • 1 flaske rødvin
  • 200 g friske hele champignons
  • Små perleløg, ca. 20 stk.
  • 2 stilke bladselleri
  • 1 bundt persillekviste
  • Smør til stegning
  • Evt. lidt hønsebouillon
  • salt og peber

Tilbehør til Coq Au Vin

Løse ris eller hasselback kartofler

Fremgangsmåde Coq Au Vin

Rens hanen eller kyllingen og skær den ud i små stykker.

Skyld champignons, løg og brun dem i smør på en stegepande.

Sæt det til side.

Skær flæsket i terninger og steg det gyldent i stegefedtet fra champignons og løg. Tilsæt evt. ekstra smør til stegningen.

Kom det i et fad og sæt til side.

Brun nu kødet i stegefedtet.

Tilsæt tomatpure, laurbærblad og presset hvidløg.

Tilsæt vin og krydderier og lad det simre i ca. 20 min.

Skyl selleristænglerne og skær dem i små stykker. Skyl persillen og kom det hele i gryden og lad det simre igen i ca. 20 min.

Tag persillekviste op og kasser dem.

Kom det sprøde flæsk i.

Smag til med salt og peber og evt. ekstra krydderier.

Hak lidt persille groft og drys det i gryden.

Servering

Anrettes på en tallerken og der tilbydes evt. rødvin til.

 

Prøv også vores opskrift på Pikantkylling i fad

Fakta om opskriften
Navn: Coq Au Vin

Af:

Kort beskrivelse: Coq Au Vin

Kategori: Kylling

Billede af opskriften:
Coq Au Vin

Udgivet:

Forberedelsestid i minutter: 10 minutter

Bage/Koge/Stegetid: 40 minutter

Tid i alt: 60 minutter

Nutrition: 0, ikke oplyst

Antal: 4 personer

Alle Ingredienser til opskriften:
1 hel kylling på ca. 1200 g
150 g røget stegeflæsk eller bacon
2 spsk. tomatpure
2 fed hvidløg
1 flaske rødvin
200 g friske hele champignons
Små perleløg
ca. 20 stk.
2 stilke bladselleri
1 bundt persillekviste
Smør til stegning
Evt. lidt hønsebouillon
salt og peber


Fremgangsmåde:
Se fremgangsmåden i opskriften

Vurdering 5 stjerner
Vi har været 4 til at vurdere opskrift. Du kan give opskriften op til 5 stjerner.


Nutrition Info: Vi har ikke indtastet energifordeling i hver opskrift, da det ofte er misvisende. Du kan selv finde dem her: Find fødevaredata: DTU
Summary
Recipe Name
Coq Au Vin
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
FavoriteLoadingFøj opskrift til favoriter

Coq Au Vin blev sidst redigeret: juli 19th, 2015 af Bjørn Nielsen

Permanent link til denne artikel: http://minmadopskrift.dk/kylling/coq-au-vin.html

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *